Άρχισαν τα έργα στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, με σκοπό να αποτραπεί το «μπες-βγες» από τους μετανάστες με αποτέλεσμα να παρατηρείται ανεξέλεγκτη διακίνηση τους στην περιοχή.

Μετά και τα τελευταία σοβαρά επεισόδια περί τα τέλη Οκτωβρίου, όταν διαμένοντες στη δομή έβαλαν φωτιές σε υποδομές, αποφασίστηκε η επίσπευση της τοποθέτησης δεύτερης μεταλλικής περίφραξης που θα εμποδίζει τη φυγή μεταναστών από το Κέντρο. Η σιδεροκατασκευή θα δημιουργηθεί περιμετρικά του Πουρνάρα, αφού θα υπάρχει λωρίδα ασφαλείας από την υφιστάμενη, ώστε να περιπολείται το Κέντρο από τους αστυνομικούς που ευρίσκονται εκεί. 

Όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, το έργο αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023, ωστόσο αυτό θεωρείται μεγάλο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και παρενέβη προσωπικά ώστε να συμπληρωθεί ενωρίτερα. Στην περιοχή εμφανίστηκαν μπουλντόζες που οριοθετούν τον χώρο στον οποίο θα εγκατασταθεί η περίφραξη, η οποία θα έχει ύψος τεσσάρων μέτρων και ουσιαστικά θα καθιστά αδύνατη τη διαφυγή μεταναστών από τη δομή. 

Πάντως, η εικόνα έχει αλλάξει μέσα και γύρω από το Κέντρο Φιλοξενίας, καθώς η κατάσταση είναι ήρεμη, ενώ οι εργασίες για τη δημιουργία της περίφραξης από σιδηροκατασκευές, η οποία βάσει των σχεδιασμών των αρμοδίων, αναμένεται να αποτελέσει ένα φυσικό εμπόδιο στην προσπάθεια των διαμενόντων να εξέρχονται από τον χώρο του Πουρνάρα, προχωρούν κανονικά. Η δεύτερη περίφραξη είχε αποφασιστεί μετά που διαπιστώθηκε ότι στην υφιστάμενη, υπήρχαν διάσπαρτες τρύπες από τις οποίες μπαινόβγαιναν οι διαμένοντες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανεξέλεγκτο και να παρατηρούνται φαινόμενα γκετοποίησης στην περιοχή, με καταγγελίες των κατοίκων της Κοκκινοτριμιθιάς αλλά και του κοινοτάρχη για μια πρωτοφανή κατάσταση, με δεκάδες πρόσωπα να κυκλοφορούν μέσα στις αυλές των σπιτιών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νουρής: Θα απελαθούν όσοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια στο Πουρνάρα

Τώρα με τη δημιουργία δεύτερης περίφραξης, θα γίνει και το έργο της Αστυνομίας πιο εύκολο αφού θα μπορεί να επιτηρεί το Κέντρο με περιπολίες ανάμεσα στις δύο περιφράξεις. 

Οι εκσκαφείς έχουν αρχικά καθαρίσει τον χώρο και τώρα δημιουργούν την περίμετρο σκάβοντας αυλάκι μισού μέτρου στο οποίο θα τοποθετηθούν τα κιγκλιδώματα. 

Παράλληλα με τον νέο φράκτη, έχουν ενισχυθεί τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί από πλευράς Αστυνομίας, για υποβοήθηση του τοπικού σταθμού με την τοποθέτηση επιπρόσθετων αστυνομικών.