To Top
22:27 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Τι δηλώνουν στο philenews οι πρώτοι των Παγκυπρίων
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Τι δηλώνουν στο philenews οι πρώτοι των Παγκυπρίων
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουλίου 2019, 3:44 μμ
Συγκινημένοι και χαρούμενοι είναι οι πρωτεύσαντες των Παγκυπρίων Εξετάσεων, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
 
Οι 13 μαθητές, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν το απόλυτο «20», μίλησαν στο philenews για το πώς νιώθουν και ποια τα επόμενα βήματά τους.
 
Μαρία Γιαλλουρή, Κλασσικές Σπουδές και Φιλοσοφία, Πάφος
Η Μαρία Γιαλλουρή, με το απόλυτο 20, πέρασε στη Σχολή των Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας. Σε δηλώσεις της εξέφρασε την περηφάνια και την ικανοποίηση της για το επίτευγμα της. Δεν είναι επιτυχία που ήρθε ουρανοκατέβατη, είπε, αλλά ήταν προϊόν συστηματικής δουλειάς που εντάθηκε μάλιστα το τελευταίο διάστημα. «Με δουλειά και θέληση μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα», πρόσθεσε. 
 
Οι πρωτεύσαντες της Πάφου: Μαρία Γιαλλούρη, Νίκη Ιερωνύμου και Ευανθία Διομήδους.
 
Ανδρέας Δαμιανού, Αγγλικές Σπουδές, Λευκωσία 
Χαρούμενος και ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα που προήλθε από σκληρή δουλειά, δήλωσε πως νιώθει ο Ανδρέας Δαμιανού, από τα Λατσιά. Όπως ανέφερε στο philenews, πέρασε στις Αγγλικές Σπουδές που ήταν και η πρώτη του επιλογή, ενώ ευχαρίστησε τόσο την οικογένειά του, όσο και το σχολείο του για τη στήριξη που του έδωσαν.
   
Πολύμνια Δανιήλ, Νομική, Λεμεσός
«Νιώθω ότι ανταμείφτηκαν οι κόποι μου», εξήγησε συγκινημένη στο philenews η Πολύμνια Δανιήλ από τη Λεμεσό. Όπως μας ανέφερε, οργάνωσε σωστά το διάβασμά της, είχε μεθοδικότητα, ξεκουραζόταν όταν έπρεπε και δεν είχε το μυαλό της μόνο στο διάβασμα. Η Πολύμνια πέρασε Νομική, που ήταν και η πρώτη της επιλογή.
 
Σταυριάνα Ευθυμιάδη, Νομική Σχολή, Λεμεσός
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, αλλά αιφνιδιάστηκα». Αυτό ανέφερε στο philenews η Σταυριάνα, η οποία εξηγεί πως δεν περίμενε να φτάσει τόσο ψηλά. Η Σταυριάνα πέρασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. «Οι προσπάθειές μου ήταν για να πάω στη Νομική Σχολή Αθηνών, αλλά ίσως αλλάξω γνώμη». Ευχαρίστησε για αυτή της την επιτυχία, την οικογένειά της, διότι την στήριξε πάρα πολύ στο δύσκολο αγώνα, όπως αναφέρει και πίστεψαν σε αυτή. Επίσης, ευχαρίστησε τους καθηγητές της, οι οποίοι «κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, μας στήριξαν όσο κανείς, μας πίεσαν, αλλά αυτή η πίεση απέδωσε στο τέλος καρπούς».
 
Μαρίνα Χατζηκυριάκου, Σχολή Δημοσιογραφίας, Κοκκινοτριμιθιά
Πάρα πολύ χαρούμενη δηλώνει και η Μαρίνα Χατζηκυριάκου, η οποία πέρασε στη σχολή Δημοσιογραφίας, που ήταν και η πρώτη της επιλογή. Εξηγεί μάλιστα πως είναι παράλληλα και ξαφνιασμένη, καθώς δεν περίμενε να περάσει πρώτη. Η ίδια πάντως εξηγεί πως στόχος της είναι να φοιτήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη και ως εκ τούτου αναμένει τα αποτελέσματα. «Ευχαριστώ τους καθηγητές μου, που έκαναν πολύ καλή δουλειά φέτος, την οικογένειά μου, τη μητέρα μου και την αδερφή μου. Όλους όσοι με στήριξαν. Με καταλάβαιναν με το διάβασμα και το εκτιμώ πολύ αυτό.
 
Νίκη Ιερωνύμου, Μαθηματικά και Στατιστική, Πάφος
Χαρά και ικανοποίηση εξέφρασε και η Νίκη Ιερωνύμου, η οποία και πρώτευσε στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής. Όπως είπε χαρακτηριστικά, νιώθει ικανοποίηση για την ευόδωση των προσπαθειών της.
 
Χρίστος Ιωνά, Φυσική, Λατσιά
Ο Χρίστος πέρασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και όπως δήλωσε στο philenews, νιώθει εκτός από χαρά, και μία ανακούφιση για το τέλος αυτής της διαδικασίας των Παγκυπρίων και του άγχους. «Πλέον, επικεντρώνομαι στο τι θα ακολουθήσει«, μας είπε.
 
Ευανθία Διομήδους, Ιατρική Σχολή, Πάφος
Το απόλυτο 20 εξασφάλισε για Ιατρική Σχολή και η Ευανθία Διομήδους από την Πάφο. Πώς αισθάνεται; Σε δηλώσεις της στο philenews ανέφερε ότι δεν το συνειδητοποίησε καλά καλά, αλλά περίμενε καλή θέση στην κατάταξη με δεδομένες τις βαθμολογίες των εξετάσεων. Δηλώνει πολύ χαρούμενη για το γεγονός ότι οι προσπάθειές της, όχι μόνο φέτος, αλλά των τελευταίων χρόνων, έχουν καρποφορήσει και αισθάνεται δικαίωση. Η ιατρική σχολή δεν είναι η πρώτη της επιλογή αφού έχει εξασφαλίσει θέση σε πολύ καλή πολυτεχνική σχολή του εξωτερικού όπου σκοπεύει να φοιτήσει. «Δεν διάβαζα πολύ», λέει. «Μέχρι εκεί που άντεχα, μέχρι εκεί που ήταν αρκετό. Είναι σημαντικό να προσέχεις τον εαυτό σου ψυχικά και να κάνεις ό,τι χρειάζεσαι εσύ για να φτάσεις εκεί που πρέπει. Ο αγώνας είναι προσωπικός, δεν είναι μόνο το διάβασμα», συμπληρώνει η Ευανθία.
 
Γεωργία Ορφανίδου, Ιατρική Σχολή, Αραδίππου
Η Γεωργία που επίσης αρίστευσε θα ακολουθήσει το πάθος της που είναι η ιατρική. Σκοπεύει να φοιτήσει στη Θεσσαλονίκη όπου επίσης σπουδάζει ιατρική η αδελφή της. Εξάλλου, παράπλευρο επάγγελμα ακολουθεί και ο πατέρας ο οποίος είναι φαρμακοποιός. Δηλώνει απέραντα ευτυχισμένη για το αποτέλεσμα. Διάβαζε πολύ λέει, όχι μόνο φέτος αλλά όλα τα χρόνια, αν και ο τελευταίος χρόνος ήταν μαραθώνιος όπως μας είπε χαρακτηριστικά. Το μυστικό της είναι η καλή ψυχολογία μέχρι τέλους, κάτι που τη βοήθησε να αποδώσει τα μέγιστα. Οι προσωπικές στιγμές χαλάρωσης είναι επίσης κάτι που θεωρεί σημαντικό για να διατηρεί μια υγιή ψυχολογική κατάσταση. Πολύ σημαντική, λέει, είναι η στήριξη της οικογένειας, των καθηγητών και των φροντιστηρίων. Μέσω της ιστοσελίδας μας εκφράζει ευχαριστίες στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στους γονείς της που ήταν πάντα δίπλα της και πίστευαν σε εκείνη περισσότερο από όσο πίστευε η ίδια στον εαυτό της, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Θέλει όμως να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως και τον καθηγητή της επί τρία χρόνια και μαθηματικό κ. Ξενάκη Παναγιώτου που την στήριξε πολύ και της έμαθε το σωστό τρόπο διαβάσματος, αλλά και το πώς να επιτυγχάνει τους στόχους της.
 
Σοφία Σωκράτους, Ιατρική Σχολή, Αραδίππου
Η Σοφία από την Αραδίππου πέτυχε το απόλυτο και εκφράζει ικανοποίηση γιατί δικαιώθηκαν οι κόποι της. Στόχος της είναι να σπουδάσει οδοντιατρική στην Αθήνα. Αισθάνεται χαρούμενη που το αποτέλεσμα έκανε περήφανη την οικογένεια και τους φίλους της. Διάβαζε πολύ, μας λέει και κοιμόταν λίγο. Η τρίτη λυκείου απαιτεί θυσίες τις οποίες και έκανε για να πετύχει τους στόχους της για να μπορεί να επενδύσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Δεν διάβασε σκληρά μόνο πριν τις εξετάσεις, διάβαζε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τις… απαραίτητες εξόδους για χαλάρωση γιατί, όπως λέει, δεν μπορείς να αποδώσεις αν διαβάζεις συνεχώς. Στο πλευρό της, φυσικά, η οικογένεια και οι φίλοι της.
 
Αλκίνοος Ιωαννίδης, Στρόβολο, Αρχιτεκτονική
 Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης – απλή συνωνυμία – που σκοπεύει να σπουδάσει αρχιτέκτονας είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα, δηλώνει χαρούμενος και ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα. Απέδωσαν οι κόποι και οι προσπάθειές μου, μας λέει. Πώς έφτασε στην μεγάλη επιτυχία; Με συστηματική μελέτη και οργάνωση. Φυσικά, συνέβαλε και η στήριξη των γονιών και των καθηγητών του, γιατί, όπως τονίζει, είχε την τύχη να έχει εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς. Η καθημερινότητα, όμως, δεν ήταν μόνο διάβασμα. Όλο αυτό τον καιρό, ο Αλκίνοος έβγαινε και έξω με τους φίλους του, ενώ ασχολείτο και με τα χόμπι του, σε λογικό πλαίσιο, όπως ανέφερε ο ίδιος.
 
Μαρία Παπαπέτρου, Οικονομικά, Μέσα Γειτονιά
Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, μας λέει η Μαρία Παπαπέτρου που σκοπεύει να σπουδάσει Οικονομικά στην Αγγλία όπου και έχει ήδη εξασφαλίσει θέση. Δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη για το αποτέλεσμα και μεγάλη ικανοποίηση που απέδωσαν οι προσπάθειές της. Κατάφερα να υλοποιήσω τους στόχους μου, η προσπάθεια ήταν δύσκολη, αλλά απέφερε καρπούς, τονίζει. Στην επιτυχία της συνέβαλαν τα μέγιστα οι γονείς της που ήταν πάντα δίπλα της παρά τις αντίξοες συνθήκες που εμπεριείχε αυτό το μονοπάτι. Μυστικό της επιτυχίας της η συνέπεια και η συγκέντρωση στην τάξη. Η Μαρία είχε επιμονή και έβαζε πάντα στόχους που, μαζί με την στήριξη την οικογένειας και των καθηγητών της, πέτυχε να είναι πρώτη ανάμεσα στους πρώτους.
 
Βασίλης Κόκκαλης, Λογιστική – Χρηματοοικονομικά, Λακατάμια
Ο Βασίλης είναι από την Ελλάδα αλλά σκοπεύει να σπουδάσει στην Κύπρο στον κλάδο Λογιστική – Χρηματοοικονομικά. Αισθάνεται ικανοποίηση και χαρά για τη μεγάλη του επιτυχία, αν και, όπως μας λέει, η διαφορά με άλλα παιδιά δεν ήταν πολύ μεγάλη. Σημασία έχει να περάσεις στο πανεπιστήμιο, τονίζει. Διάβαζε πολύ αλλά όχι στο βαθμό που δεν είχε άλλη ζωή πέραν των μαθημάτων. Στο πλευρό του, οι γονείς του, ορισμένοι καθηγητές και καθηγητές των φροντιστηρίων.
 
Πηγή: philenews
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...