Τα κλειστά Βαρώσια δεν πρέπει να μείνουν αδρανή σίγουρα, ωστόσο θα έχει νόημα να συζητηθεί το θέμα εντός του διεθνούς δικαίου, χωρίς αντιπαράθεση με τα ΗΕ, με έναν τρόπο που θα συμβάλλει στην επίτευξη λύσης, δήλωσε σε ανάρτηση – σχόλιο για την σημερινή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το Βαρώσι, στην περίκλειστη πόλη από Τούρκος και Τ/κ πολιτικούς και άλλους, ο Μουσταφά Ακιντζί.
 
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Τ/κ ηγέτης που δεν προσκλήθηκε και δεν παρέστη σε αυτή την εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Τουρκίας εντός του Βαρωσίου, ανέφερε ότι εάν η προσέγγιση για το θέμα των Βαρωσίων δεν είναι αυτή που προανέφερε, αυτή η ενέργεια που γίνεται πριν από τις «εκλογές», είτε όσον αφορά τους στόχους που όλοι μπορούν να καταλάβουν με ευκολία, είτε λόγω του εύρους των συμμετεχόντων και της χρονικής συγκυρίας «είναι πολύ λάθος. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα εξυπηρετήσει τον στόχο που επιθυμείται».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατεχόμενα: Προκλητικές δηλώσεις για τα Βαρώσια
 
Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε αρχικά στη σύσκεψη που είχε γίνει στο «προεδρικό» τον Ιούλιο του 2017 όταν είχε αποφασιστεί η πρωτοβουλία – όπως είπε – για τους Μαρωνίτες και είχε συμφωνηθεί τότε να γίνει περεταίρω μελέτη του πολύπλοκου θέματος των Βαρωσίων. Τότε, πρόσθεσε, είχαν προσκληθεί όλα τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα, στην παρουσία κα του Τούρκου ΥΠΕΚ. Στην πορεία, εξήγησε, η τότε 4κομματική «κυβέρνηση» δεν προχώρησε με το θέμα της επιστροφής των Μαρωνιτών, ενώ η νυν «κυβέρνηση» ανακοίνωσε χωρίς καμία διαβούλευση με την «προεδρία» την πρωτοβουλία για τα Βαρώσια πέρυσι το καλοκαίρι.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ