Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή για χορήγηση «πρόσθετης στήριξης» από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης υποστήριξης προς το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς», ανέφερε η αμερικανική προεδρία.

Ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη στήριξη ενδέχεται να εκδοθούν αργότερα σήμερα, είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με το CNN, ο Μπάιντεν είχε και σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τη δέσμευσή του για απόλυτη στήριξη στο Ισραήλ μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης με τους Παλαιστινίους αρχίζει να υλοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή για χορήγηση «πρόσθετης στήριξης» στο Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης υποστήριξης προς το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς», ανέφερε η αμερικανική προεδρία.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε και σήμερα, Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και του ανακοίνωσε πως η πρόσθετη βοήθεια για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι ήδη καθ’ οδόν για τη χώρα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί.

Οι δύο ηγέτες όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος συμφώνησαν να παραμείνουν σε τακτική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες και συζήτησαν πώς θα πάρουν πίσω τους αιχμαλώτους που κρατάει η Χαμάς.

Ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη στήριξη ενδέχεται να εκδοθούν αργότερα σήμερα, είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Νωρίτερα το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο Νετανιάχου είχε συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπάιντεν «επανέλαβε την αμέριστη υποστήριξή του στο κράτος του Ισραήλ».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο αμέσως μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 1.000 άτομα ο Τζο Μπάιντεν είχε επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε ένα σύντομο διάγγελμα στο οποίο επανέλαβε την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

«Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του.

«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του. Τελεία»
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως όταν συνομίλησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου του είπε ότι «οι ΗΠΑ είναι με τον λαό του Ισραήλ».Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του. Τελεία», κάνοντας λόγο για μια «τρομερή ανθρώπινη τραγωδία» μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

«Θα διασφαλίσουμε ότι οι Ισραηλινοί θα έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται και ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ακόμα υπογράμμισε ότι η στήριξη των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ, «είναι βράχος, αμετακίνητη και ακλόνητη» και σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για μία τέτοια τρομοκρατική επίθεση.

protothema.gr