Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται το αιματοκύλισμα μετά την κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ στη Χαμάς έπειτα από την αιφνιδιαστική επίθεση που πραγματοποίησε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση το περασμένο Σάββατο με μπαράζ ρίψεων ρουκετών και χτυπήματα από μαχητές της σε μια σειρά ισραηλινές πόλεις, ιδιαίτερα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στη Γάζα αφού η επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά», όπως την έχουν ονομάσει οι Ισραηλινοί, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ πληθαίνουν οι αναφορές ότι ο ισραηλινός στρατός θα προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα αφού υπάρχει μαζική συγκέντρωση στρατευμάτων στα νότια.

Πολλοί ήταν οι Παλαιστίνιοι που επιχείρησαν να ξεφύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη των βομβαρδισμών από τη μεριά του Ισραήλ, όμως οι ισραηλινές δυνάμεις έφτασαν να βομβαρδίσουν το νότιο πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμά του εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ διπλασιάζουν τη βοήθειά τους, με τους εκπροσώπους της Χαμάς να σημειώνουν ότι το μήνυμά του καλύπτει τα «εγκλήματα και την τρομοκρατία» του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.