«Ριζοσπαστικοποιημένος» έφηβος 16 ετών έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού αφού πρώτα τραυμάτισε έναν άνθρωπο κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι στο Περθ της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν σήμερα ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της πολιτείας και η αστυνομία.

Ο έφηβος, οπλισμένος με μαχαίρι, «όρμησε» εναντίον των μελών των δυνάμεων επιβολής της τάξης και τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά ενός από τους αστυνομικούς, διευκρίνισε ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ρότζερ Κουκ σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο έφηβος είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω Διαδικτύου.

Το χρονικό της επίθεσης

Η αστυνομία δήλωσε ότι έλαβε μια κλήση έκτακτης ανάγκης λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου από έναν έφηβο που έλεγε ότι επρόκειτο να διαπράξει πράξεις βίας.

Ένα δεύτερο τηλεφώνημα έγινε λίγη ώρα αργότερα, ύστερα από αναφορές ότι ένας άνδρας είχε μαχαιρωθεί στο πάρκινγκ ενός καταστήματος στο Willetton, στα νότια προάστια του Περθ.

Ο αστυνομικός διευθυντής Col Blanch δήλωσε ότι όταν έφτασαν, βρήκαν έναν 16χρονο οπλισμένο με ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο. Τότε το αγόρι όρμησε στους αστυνομικούς με το μαχαίρι προτού πέσει νεκρό από τα πυρά τους.

Ο 16χρονος εξέπνευσε στο νοσοκομείο, λίγη ώρα αργότερα.

philenews / in.gr