Για δεύτερη μέρα προχωρούν σε αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφη Boeing σε αεροδρόμιο της Τουρκίας.

Μετά το περιστατικό που σημειώθηκε εχθές με Boeing 767 μεταφοράς εμπορευμάτων της FedEx Airlines στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ακόμη ένα σημειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Γκαζιπάσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cnnturk, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Γκαζιπάσα, έσκασε το μπροστινό λάστιχο του επιβατικού αεροσκάφους της Corendon Airlines.

Το αεροσκάφος υπέστη ζημιές, ωστόσο οι 184 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν επιτυχώς.

Το χρονικό

Το μπροστινό λάστιχο του αεροσκάφους Boeing 737 το οποίο εκτελούσε την πτήση Κολωνία – Γκαζιπάσα της Corendon Airlines, έσπασε κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Γκαζιπάσα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο μπροστινό σκέλος, αφού το λάστιχο έσκασε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης γύρω στις 11:00.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών σχετικά με το περιστατικό, αναφέρονται τα εξής:

«Στις 09/05/2024, γύρω στις 11:00, το αεροσκάφος τύπου Β738 της Corendon Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση Κολωνία- Γκαζιπάσα, μετά την προσγείωσή του στον διάδρομο προσγείωσης, έπαθε λάστιχο και το μπροστινό σκέλος υπέστη ζημιά. Συνολικά 190 άτομα, εκ των οποίων 184 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος που παρέμεινε στον διάδρομο προσγείωσης. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί των επιβατών. Σύμφωνα με τους πρώτους προσδιορισμούς, δεν υπήρξαν ζημιές στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης. Ο διάδρομος έχει ονομασθεί και οι αναμενόμενες πτήσεις θα εκτραπούν προς την Αττάλεια. Μετά την επιθεώρηση του τεχνικού κλιμακίου, το αεροσκάφος θα ρυμουλκηθεί από τον διάδρομο».

naftemporiki.gr