Το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου ξεκινούν δημόσια διαβούλευση με σκοπό τη συλλογή σχολίων και εισηγήσεων για το Προσχέδιο του Σχέδιου Χορηγιών για Ενίσχυση της Ανθεκτικότητας των Κοινοτήτων στην Κλιματική Αλλαγή, «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή», το οποίο περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (NextGeneration EU).

Το Σχέδιο αποσκοπεί στην παροχή οικονομικών κινήτρων, υπό μορφή μη επιστρεπτέων χρηματοδοτικών ενισχύσεων, για την ενθάρρυνση της υλοποίησης επενδύσεων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και βιώσιμης κινητικότητας από Κοινοτικά Συμβούλια. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου κατά την περίοδο εφαρμογής του ανέρχεται στα €2.900.000. Αξίζει να αναφερθεί, πως το Σχέδιο λειτουργεί συνδυαστικά με άλλα Σχέδια κινήτρων που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και δημόσιες επενδύσεις, αποσκοπώντας ταυτόχρονα την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων στις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές και την αύξηση του επιπέδου ευημερίας των πολιτών.

Η διαβούλευση θα παραμείνει ανοικτή προς το ευρύ κοινό μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2022. Τυχόν σχόλια και εισηγήσεις, παρακαλούμε όπως υποβληθούν αποστέλλοντας συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο (βλέπε πιο κάτω) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλεομοιότυπο 22667736. Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρμόδια λειτουργό, κα. Λουίζα Μαρί Σιακού, στο τηλέφωνο 22667846 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .

Προσχέδιο Οδηγού

Έντυπο Σχολιασμού