Την ώρα που εντείνεται το τελευταίο διάστημα η κριτική στην ΑΗΚ, τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς, τη ΡΑΕΚ και ευρύτερα την Κυβέρνηση για το ανεπαρκές (σε κάποιες περιοχές) δίκτυο μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που περιορίζει (μεταξύ άλλων παραγόντων) τη μεγαλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, προκύπτει από τον προϋπολογισμό της ΑΗΚ για το 2023 ότι ο οργανισμός προγραμματίζει για τον επόμενο χρόνο δαπάνες ύψους 68 εκατ. για έργα που αφορούν την αναβάθμιση – επέκταση των δικτύων. Συνολικά, όμως, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του οργανισμού για το ’23 (που περιλαμβάνουν και βελτιωτικά έργα στους σταθμούς) προϋπολογίστηκαν σε 230 εκατ.

Είναι αρκετά τα 68 εκατ. για να καλυφθούν οι αδυναμίες και οι ανεπάρκειες των δικτύων; Όχι, αλλά θα ήταν τεχνικά αδύνατο να επεκταθούν μέσα σε ένα χρόνο, όσο απαιτείται, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής. Η επέκταση και αναβάθμισή τους προβλέπεται από δεκαετές πρόγραμμα, εξού και κάθε χρόνο προϋπολογίζονται σημαντικά ποσά γι’ αυτό τον σκοπό. Η πραγματική δαπάνη της ΑΗΚ το 2021 για βελτίωση – επέκταση των δικτύων ανήλθε στα 42 εκατ. ευρώ, ενώ προϋπολογίστηκαν 70 εκατ. για το 2022. Δεν είναι όμως γνωστό πόσα από τα κονδύλια που προϋπολογίστηκαν το 2022 δαπανήθηκαν τελικά και πόσα θα δαπανηθούν από τον προϋπολογισμό του 2023. Συνήθως ένα σημαντικό ποσό από τον προϋπολογισμό για τα δίκτυα δεν υλοποιείται, με επίκληση τεχνικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων (π.χ. αδειοδοτήσεις από άλλες υπηρεσίες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απεργία προσωπικού σήμερα στην ΑΗΚ- Τι λέει η κυβέρνηση   

Το βέβαιο είναι πως και η ίδια η ΑΗΚ και ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς και η ΡΑΕΚ και η Κυβέρνηση αναγνωρίζουν πως τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού δεν αρκούν για τις σημερινές ανάγκες -και επενδύσεις- για επέκταση της λειτουργίας πάρκων ΑΠΕ, στο πλαίσιο της σκοπούμενης «πράσινης μετάβασης». Και θα συνεχίσουν να είναι ανεπαρκή για αρκετά χρόνια. Μόλις τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών είπε mea culpa για τις αδυναμίες των δικτύων και την ίδια μέρα ο ΔΗΣΥ, ως κυβερνών κόμμα, αναγνώρισε το βάσιμο της παραδοχής του κ. Πετρίδη.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2023, για βελτίωση και επέκταση του δικτύου μεταφοράς προβλέπεται δαπάνη 37 εκατ. ευρώ, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από τη ΡΑΕΚ. Τα περισσότερα χρήματα (23,7 εκατ.) θα δαπανηθούν για αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού, ενώ 11 εκατ. θα δαπανηθούν για επέκταση εναέριων γραμμών και υπόγειων καλωδίων. Τα δομικά έργα για τις αναβαθμίσεις θα κοστίσουν περίπου 3,5 εκατ.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση και ενδυνάμωση του δικτύου διανομής, προβλέπονται για το 2023 δαπάνες 31 εκατ. ευρώ. Για την επέκταση του δικτύου μέσης τάσης προβλέπεται δαπάνη 18 εκατ. και για τη χαμηλή τάση 20 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, 4 εκατ. θα δαπανηθούν για βελτίωση του εξοπλισμού και του συστήματος πληροφορικής για τη λειτουργία του δικτύου διανομής.

7 εκατ. το 2023 για έξυπνους μετρητές

Η ΑΗΚ προγραμματίζει να αρχίσει -επιτέλους- μέσα στο 2023 ένα τριετές πρόγραμμα εγκατάστασης 400.000 έξυπνων μετρητών, για εφαρμογή, με αρκετή καθυστέρηση, της ρυθμιστικής απόφασης της ΡΑΕΚ, το 2018, με την οποία κλήθηκε η Αρχή Ηλεκτρισμού να κινήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για μαζική εγκατάσταση σύγχρονων ευφυών μετρητών. Οι προσπάθειες της ΑΗΚ να κατακυρώσει διαγωνισμό σε ιδιώτη εργολάβο προσέκρουσαν σε προσφυγή προσφοροδότη και ακυρωτική απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών. Αν τα προβλήματα ξεπεραστούν πλήρως μέχρι το τέλος του χρόνου, η ΑΗΚ θα βάλει μπρος από τις αρχές του 2023 να εγκαθιστά τους νέους μετρητές. Ο προγραμματισμός προβλέπει για περίπου 130 χιλιάδες μετρητές ανά έτος. Για το 2023 προϋπολογίστηκε ποσό ύψους 17 εκατ., το οποίο, όμως, αναμένεται να καλύψει και το κόστος για την εγκατάσταση μετρητών σε υποστατικά νέων πελατών.

ΑΠΟΨΗ

Ανασκουμπωθείτε έστω και τώρα

Αν και το πρόβλημα της αδυναμίας του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού και του δικτύου διανομής να δεκτούν, σε κάποιες περιοχές, περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (και σε άλλες περιοχές πλησιάζει η εξάντληση της χωρητικότητας) δεν είναι το μοναδικό που περιορίζει τη διείσδυση φωτοβολταϊκών (η έλλειψη συστημάτων αποθήκευσης και η απουσία διασύνδεσης με το ευρωπαϊκό δίκτυο είναι άλλα δύο σοβαρά προβλήματα), είναι απολύτως αποδεκτό από τους αρμόδιους ότι επιβάλλεται μια γιγαντιαία συντονισμένη επιχείρηση, με ταχύτατους ρυθμούς, για επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου. Απαιτείται και πολιτική απόφαση, απαιτείται και κεντρικός συντονισμός. Απαιτείται επίσης η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού του κράτους για τις περιοχές όπου θα κατευθυνθούν στο μέλλον τα νέα πάρκα και η επίσπευση της κατάθεσης της μελέτης για επανασχεδιασμό του συστήματος μεταφοράς. Πάρα πολλή δουλειά και πάρα πολλά λεφτά…