Με άμεσες ενέργειες η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου σε συνεννόηση και με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου συγκαλούν εκτάκτως αύριο στις 3 το απόγευμα Επιτροπή Οικονομικών και αμέσως μετά στις 4 Ολομέλεια, προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει σε νόμο την παράταση των μειωμένων συντελεστών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΡΙΚ η κα Ερωτοκρίτου δεν ήταν διατεθειμένη να περιμένει μέχρι την επόμενη τακτική Ολομέλεια της Βουλής στις 9 Μαρτίου και να επιβαρύνεται ο Κύπριος καταναλωτής με την αύξηση της τιμής των καυσίμων. «Ούτε σεντ παραπάνω να μην πληρώνει ο Κύπριος καταναλωτής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα έκαναν «θάλασσα» με τους φόρους στα καύσιμα

Σημειώνεται ότι η αλλαγή στη σκυτάλη της προεδρίας της Δημοκρατίας έβαλε σε δεύτερη μοίρα την παράταση της εφαρμογής του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα από σήμερα οι καταναλωτές να πρέπει να πληρώνουν πετρελαιοειδή με ακριβότερο φόρο κατανάλωσης. Συγκεκριμένα από σήμερα ο φόρο κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 7 σεντ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 8,3 σεντ και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 6,4 σεντ το λίτρο.

Eπικοινωνίες Κεραυνού 

Στο μεταξύ, ατυχή εξέλιξη χαρακτήρισε ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, τα όσα συνέβησαν σχετικά με την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, συνεπεία της μη έγκαιρης κατάθεσης και έγκρισης του νομοσχεδίου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Κεραυνός σημείωσε ότι «με ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας από χθες και με επικοινωνίες δικές μου με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής το θέμα θα αντιμετωπιστεί άμεσα, αύριο, με έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, στις 16:00».