Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) με το Επιμελητήριο της Κούβας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του οργανισμού για εξωστρέφεια και ενίσχυση των διμερών εμπορικών του σχέσεων.

Το πρωτόκολλο προνοεί το άνοιγμα οικονομικών τομέων που θα προωθούν τη σύνδεση μεταξύ κυπριακών και κουβανέζικων εταιρειών, ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών σχετικά με δυσκολίες, αλλά και ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις εγχώριες αγορές, καθώς και ενδυνάμωση επενδυτικών συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας, υπεγράφη εκ μέρους του ΚΕΒΕ από τον Πρόεδρο κ. Χριστόδουλο Ε. Αγκαστινιώτη και εκ μέρους του Επιμελητηρίου της Κούβας από τον Πρόεδρο κ. Antonio Luis Carricarte Corona. Παρών στη διαδικτυακή συνάντηση ήταν επίσης ο Πρέσβης της Κούβας στην Κύπρο, κ. Angel Gustavo Suarez Cordero.

Οι δύο πλευρές, διαπιστώσαν τις προοπτικές συνεργασίας Κύπρου – Κούβας, μεταξύ άλλων στους τομείς του τουρισμού, της βιοτεχνολογίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συγκεκριμένα της ηλιακής, των θαλάσσιων μεταφορών, της γεωργίας και των υπηρεσιών υγείας.

Οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν την επιθυμία ανταλλαγής επιχειρηματικών αποστολών, ώστε να υλοποιηθούν οι προοπτικές συνεργασίας. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε η διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων για αλληλοενημέρωση των επιχειρηματικών κοινοτήτων για τις προοπτικές και δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και η προώθηση σημαντικών κρατικών εκθέσεων στα μέλη του κάθε Επιμελητηρίου.