Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο κυπριακός τουρισμός γυρίζει σελίδα. Η ανακοίνωση του ονόματος του Σάββα Περδίου (γιου του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Louis Hotel Ιάσωνα Περδίου) ως του πρώτου υφυπουργού τουρισμού ήταν επτασφράγιστο μυστικό.
 
Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρχε για τη θέση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε ένα φρέσκο και νεαρό πρόσωπο που προέρχεται από τον ξενοδοχειακό κλάδο. Η πράξη διορισμού και η σχετική επίσημη τελετή θα λάβουν χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς η 2α Ιανουαρίου είναι η μέρα που θα τεθεί σε ισχύ το υφυπουργείο Τουρισμού. 
 
 
 
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, ο Σάββας Περδίος, με επαγγελματική πείρα σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς της τουριστικής βιομηχανίας και με πανεπιστημιακές σπουδές στη χρηματοοικονομική και λογιστική (Πανεπιστήμιο του Warwick), καθώς και στη διαχείριση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αναλαμβάνει μαζί με τη σύσταση του υφυπουργείου τουρισμού από την αρχή του επόμενου χρόνου την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής τουρισμού με εφαρμογή των απαραίτητων οριζόντιων πολιτικών, τον σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τη γενικότερη πολιτική εποπτεία του τουριστικού τομέα.
 
Το πρώτο που θα κληθεί να πράξει ο νέος υφυπουργός Τουρισμού είναι να αναδιοργανώσει τον ΚΟΤ και να δημιουργήσει νέες Μονάδες/Διευθύνσεις/Τμήματα. Η εισήγηση που υπάρχει από τη Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Προεδρίας είναι να υπάρξουν τρεις μονάδες και τέσσερα τμήματα. Η προτεινόμενη δομή θέλει επικεφαλής τον Υφυπουργό, ενώ υποστηρίζεται στο έργο του από τον Γενικό Διευθυντή αλλά και τρεις Μονάδες (Στρατηγικού Σχεδιασμού, Εσωτερικού Ελέγχου και Τεχνολογίας). Παράλληλα, θα υπάρχουν τέσσερα Τμήματα (Στρατηγικής και Ανάπτυξης Προϊόντων, Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Αγορών, Διασφάλισης Ποιότητας και Διοίκησης και Οικονομικής Διαχείρισης). 
 
 
 
Παράλληλα, το υφυπουργείο θα κληθεί να εφαρμόσει την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό που βασίζεται στα αποτελέσματα της έρευνας που εκπόνησαν Ισπανοί εμπειρογνώμονες. Ο στόχος της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό είναι η προσέλκυση ετησίως πέραν των 6 εκατ. επισκεπτών με υψηλότερα εισοδήματα.
Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που είχε υπ’ ευθύνη του ο ΚΟΤ είναι οι αδειοδοτήσεις. Εκκρεμούν στη Βουλή διάφορα νομοθετήματα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του υφυπουργείου. Σύμφωνα με τα νομοσχέδια για τα κέντρα αναψυχής, καταργείται η διπλή αδειοδότηση από ΚΟΤ και τοπικές Αρχές, ενώ η έκδοση λειτουργίας θα γίνεται μόνο από το υφυπουργείο τουρισμού. Η άδεια λειτουργίας θα ανανεώνεται αυτόματα ανά τριετία με ηλεκτρονική καταβολή τέλους, ενώ καταργούνται οι αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές και οι πρόνοιες που προκαλούν διοικητικό φόρτο. 
Αναφορικά με τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα αναμένεται και η ψήφιση του Νέου Θεσμικού Πλαισίου Κατηγοριοποίησης Ξενοδοχείων. Μια καινοτομία που εισάγεται στη νομοθεσία είναι ο χαρακτηρισμός ξενοδοχειακών μονάδων ως Αστικά Ξενοδοχεία, boutique hotels και Suite hotels.
Τέλος, αναφέρεται ότι η διάρκεια της θητείας του Υφυπουργού δεν υπερβαίνει τη διάρκεια της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου διορίστηκε, ενώ ο διορισμός του τερματίζεται κατά την απόλυτη κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας.