Φαίνεται πως χρειάζεται ακόμα χρόνο η κυπριακή αγορά αυτοκινήτου για να ενσωματώσεις τις διεθνείς τάσεις που θέλουν τα «πράσινα» οχήματα να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά. Παρόλο που καταγράφεται μία ετήσια αύξηση τα τελευταία χρόνια, εντούτοις, οι αριθμοί θεωρούνται ακόμα μικροί.
 

Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο Αρχείο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, οι εγγραφές ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων ανά έτος, για την περίοδο από το 2015 μέχρι το 2018 ήταν:

 

Α/Α Κατ. Οχήματος 2015 2016 2017 2018
1 Ηλεκτροκίνητο 13 30 100 135
2 Διπλής Προώσεως 395 746 1362 1674
3 CNG (Compressed Natural Gas) 1 1 —- —-
4 Βενζίνη/Υγραέριο 7 10 12 10
5 Πετρέλαιο/Υγραέριο —- —- 3 6

 
Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Γιώργου Περδίκη, η υπουργός Συγκοινωνιών Βασιλική Αναστασιάδου σχολίασε πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τον περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμο, για τα ηλεκτροκίνητα μηχανοκίνητα οχήματα καθορίζεται μηδενικός φόρος κατανάλωσης καθώς, επίσης, και μηδενικό ετήσιο τέλος κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Soho: Δύο πύργοι και οικιστική ανάπτυξη στην Πάφο

Αναφορικά με τα υβριδικά οχήματα, οι εκ κατασκευής εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) είναι συνήθως χαμηλές και κάτω των 120 γρ/χλμ, συναφώς ο φόρος κατανάλωσης για αυτά τα οχήματα είναι συνήθως μηδενικός ενώ το ετήσιο τέλος κυκλοφορίας υπολογίζεται κάτω των 60 ευρώ.  Πληροφοριακά, αναφέρεται ότι, κατά το έτος 2018 από τα 1674 οχήματα διπλής προώσεως που έχουν εγγράφει, τα 1342 είχαν CΟ2 κάτω των 120 γρ/χλμ.

Σε ό,τι αφορά στην εξασφάλιση περαιτέρω διευκολύνσεων για τους κατόχους ηλεκτρικών και φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων, σημειώνεται ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προωθεί μέτρα για τη δημιουργία των υποδομών για την ηλεκτροκίνηση (χώροι επαναφόρτισης).  Επίσης, προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για την απαγόρευση της στάθμευσης συμβατικών αυτοκινήτων σε χώρους επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και τη δημιουργία κατάλληλης σήμανσης για τους χώρους αυτούς (ταμπέλες, οδόστρωμα).  Πρόσθετα, αναφέρεται ότι υπάρχει συνεργασία του Υπουργείου μας με άλλα συναρμόδια Υπουργεία (Υπουργείο Οικονομικών) για την εξέταση περαιτέρω κινήτρων για την αγορά τέτοιων οχημάτων.

Philenews/Insider