Ένα χρέος μόλις €85,43, το οποίο χρονολογείται από το 1950, μπλοκάρει την περιουσία του Τουρκοκύπριου Munir Hassan που διέμενε στην Αγγλία και απεβίωσε πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτή την περίοδο γίνεται η διαχείριση της περιουσίας του Τουρκοκύπριου στο Λονδίνο, για να μεταβιβαστεί στη σύζυγο και στην 60χρονη κόρη του. Ωστόσο, οι διαχειριστές της περιουσίας βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το χρέος, το οποίο μπορεί να είναι μικρό, αλλά αποτελεί μεγάλο εμπόδιο όπως αποδεικνύεται στη μεταβίβαση της περιουσίας του αποθανόντος. 
 
Οι διαχειριστές εξάντλησαν όλες τις προσπάθειες για να βρουν το πρόσωπο και συγκεκριμένα τον Ηρακλή Αραούζο, ο οποίος δάνεισε το 1950 τα χρήματα στον Τουρκοκύπριο. Αρχικά μετέβησαν στο Πεντάκωμο από το οποίο καταγόταν ο Hassan. Στη συνέχεια επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με όλα τα πρόσωπα που έχουν το επίθετο Αραούζος και παράλληλα τον αναζήτησαν στο διαδίκτυο αλλά και μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, χωρίς όμως πάλι αποτέλεσμα. 
 
Μη έχοντας άλλη επιλογή, οι διαχειριστές της περιουσίας προχώρησαν σε δημοσίευση στον Τύπο και με πενήντα λέξεις αναζητούσαν τον ενυπόθηκο δανειστή. Συγκεκριμένα με την αγγελία καλείται «ο Ηρακλής Αραούζος, ενυπόθηκος δανειστής του αποθανόντος Munir Hassan από το Πεντάκωμο, με υποθήκη αρ. 5/Υ/149848/1950 ημερομηνίας αποδοχής 28.4.1950 για ποσό €85,43 και επιτόκιο 8% να επικοινωνήσει εντός επτά ήμερων, με τους διαχειριστές της περιουσίας του αποθανόντος». Στην αγγελία περιλαμβάνονταν τα τηλέφωνα επικοινωνίας των διαχειριστών. 
 
Ο «Φ» επικοινώνησε με τους διαχειριστές της περιουσίας του Τουρκοκύπριου, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, οι οποίοι ανέφεραν πως ακολουθούν όλες τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία. Όπως είπαν, ο Τουρκοκύπριος έφυγε από την Κύπρο το 1950 και μετανάστευσε στην Αγγλία, προσθέτοντας πως κανένα από τα συγγενικά του πρόσωπα δεν γνώριζε τίποτα για το «δάνειο» που έλαβε από τον Ελληνοκύπριο Ηρακλή Αραούζο. 
 
Ο Τουρκοκύπριος, μας λέχθηκε, ουδέποτε ενημέρωσε τη σύζυγο αλλά και την κόρη του, για το πότε, πού και ποιο ποσό δανείστηκε από τον Ελληνοκύπριο. Πάντως για να μπορεί να γίνει η μεταβίβαση της περιουσίας του Τουρκοκύπριου στην οικογένειά του που διαμένει στην Αγγλία, θα πρέπει να αφαιρεθεί η  υποθήκη που υπάρχει σε αυτή. Σε περίπτωση μη εξόφλησης του χρέους δεν θα τους επιτραπεί να γίνει η μεταβίβαση. 
 
Οι διαχειριστές ανέφεραν, επίσης, πως η οικογένεια του Τουρκοκύπριου έχει τα χρήματα για να πληρώσει το χρέος που πάει 69 χρόνια πίσω. Οι διαχειριστές ευελπιστούν πως με την αγγελία θα εντοπιστεί ο ενυπόθηκος δανειστής αλλιώς, όπως είπαν, θα χρησιμοποιήσουν άλλες πρόνοιες που προβλέπει η νομοθεσία για να γίνει η μεταβίβαση της περιουσίας.