Ως γνωστό οι Κύπριοι είμαστε της τελευταίας στιγμής και μια λύση για έγκαιρη υποβολή της φορολογικής μας δήλωσης έρχεται μέσω της τεχνολογίας. Μια εναλλακτική οδό για αρκετούς συμπατριώτες μας θα μπορούσε να αποτελέσει το φορολογικό εργαλείο TaxApp.cy, που στην ουσία είναι λύση τελευταίας στιγμής, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν (λήξη στις 31 Ιουλίου) .

Το καινοτόμο διαδικτυακό φορολογικό εργαλείο επιτρέπει στον χρήστη να συμπληρώσει και να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση, ακολουθώντας απλές οδηγίες σε μορφή σύντομων ερωτημάτων. Παράλληλα, προσφέρει ασφάλεια στον χρήστη, καθώς η δήλωση ελέγχεται από επαγγελματίες φορολογικούς συμβούλους, προτού αυτή υποβληθεί, εκ μέρους του χρήστη, στο TAXISnet, διασφαλίζοντας έτσι την ορθότητά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόλις 6 χιλ. υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει εξασφαλίσει έγκριση λειτουργίας από τον ΣΕΛΚ (Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου), ενώ παράλληλα η πλατφόρμα είναι συμβατή με τον κανονισμό GDPR. Επίσης, διασφαλίζει ότι τα δεδομένα των χρηστών παραμένουν ασφαλή.

Σύμφωνα με τον Μάριο Παπαγεωργίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο του TaxApp.cy, «σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να ετοιμάσει και να υποβάλει τη δήλωση ο ίδιος μέσω της πλατφόρμας, το τελικό κόστος ανέρχεται στα €19,50+ΦΠΑ. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Χρειάζεται να προϋπάρχει αριθμός φορολογικής ταυτότητας, εγγραφή στο TAXISnet και εγγραφή στο TaxApp. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να αναλάβουμε εξολοκλήρου την όλη διαδικασία, χωρίς ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή, το κόστος ανέρχεται στα €79,50+ΦΠΑ. Αρκεί μόνο να μας αποστείλει όλα τα φορολογικά έντυπα που τον αφορούν».