Την… λύση στο σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν χώρες της Ευρώπης εξαιτίας των ενεργειακών περιορισμών που επιβάλλει η κρίση με την Ρωσία, προτείνουν τα κέντρα αναψυχής της Πάφου. Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) επισημαίνει ότι καλεί τους αρμοδίους να προωθήσουν εδώ και τώρα την Πάφο αλλά και την Κύπρο, γενικότερα ως τον κατάλληλο χειμερινό προορισμό.

Εδώ θα μπορέσουν να έρχονται Βρετανοί, Γερμανοί αλλά και πολίτες άλλων Κρατών οι χώρες των οποίον αντιμετωπίζουν ενεργειακό πρόβλημα, για να περάσουν μεγάλο διάστημα κατά την περίοδο του χειμώνα, χωρίς προβλήματα και περιορισμούς, τονίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου. Κυρίως οι συνταξιούχοι μπορούν να περάσουν ολόκληρο το χειμώνα στην Κύπρο. Να υπενοικιάσουν το σπίτι στην πατρίδα τους και να ενοικιάσουν διαμέρισμα ή ξενοδοχείο στην Κύπρο, επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκδήλωση για τον αειφόρο τουρισμό αύριο στην Δρούσεια

« Στην Πάφο και την Κύπρο γενικά,  ο καιρός είναι πολύ καλός, ηλιόλουστος ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο», τονίζεται στην ανακοίνωση. « Οι θερμοκρασίες υψηλές, καμία σχέση με την βαρυχειμωνιά της κεντρικής Ευρώπης.  

Για τους λόγους αυτούς είμαστε ιδανικός χειμερινός τουριστικός προορισμός αλλά και το μέρος που θα μπορέσουν να περάσουν οι Ευρωπαίου πολίτες μακριά από την ενεργειακή κρίση που έχει χτυπήσει Ευρωπαϊκές χώρες.  Μακριά από την βαρυχειμωνιά που πλησιάζει».

Καλούμε το υπουργείο Τουρισμού και όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στις σχετικές ενέργειες, ούτως ώστε να έρθουν περισσότεροι Ευρωπαίοι αυτό το χειμώνα στην Κύπρο, αναφέρει ο ΣΙΚΑΠ.