Σημαντικά έργα, τα οποία αναμένεται να προσθέσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στο Δήμο Ιδαλίου, σχεδιάζονται για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Ιδαλίου, Λεόντιου Καλλένου.

Κάποια από τα έργα θα γίνουν στην Ενορία Παναγίας Ευαγγελίστριας και άλλα στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, «ένδειξη ότι το δημοτικό συμβούλιο επιδιώκει τη συνολική ανάπτυξη του Ιδαλίου».

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έγιναν αναμένεται ότι προς το τέλος του 2022 αρχές του 2023 θα προσφοροδοτηθεί ο δρόμος παράκαμψης του πυρήνα του Ιδαλίου ο οποίος θα οδηγεί στη λεωφόρο Χαλκάνωρος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «θεωρείται ένα πολύ σημαντικό έργο το κόστος του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα €8 εκατ. Όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο θα αποσυμφορηθεί το ιστορικό κέντρο του Ιδαλίου διότι οι κινήσεις των οχημάτων θα γίνονται περιμετρικά χωρίς να απαιτείται να διασχίσουν το Δήμο Ιδαλίου».     

Το έργο, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλάζοντας την όψη της πόλης, αναμένεται ότι θα προσφέρει σημαντικά στην αξιοποίηση και προβολή του πυρήνα του Ιδαλίου.

Οικία Κωνσταντινίδη

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι μελέτες για τον εξωραϊσμό της οικίας Κωνσταντινίδη, απέναντι από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρονίκου ενώ εντός του 2022 αναμένεται να προωθηθεί και η ανάπλαση των οδών Φώτη Πίττα προς το Α’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, της Γεώργιου Εικοσάρη και της Αγίου Ανδρονίκου.

«Θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια και με την ανάπλαση τους θα αποτελέσουν προέκταση του ιστορικού πυρήνα του Ιδαλίου», ενημερώνει ο κ. Καλλένος.

«Αναμένεται να δοθεί μια πολύ όμορφη εικόνα την οποία θα την απολαμβάνουν οι επισκέπτες και θα τη χαίρονται οι κάτοικοι του Ιδαλίου. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε και την κατασκευή δυο παιχνιδότοπων παρά το γραμμικό πάρκο του ποταμού Γυαλιά και στα Πλαθκιά. Στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προγραμματίζεται η κατασκευή δρόμου για την πρόσβαση από και προς τη Νέα Λήδρα. Ο νέος δρόμος θα προεκτείνεται από την οδό Κάρολου Κουν από τη Νέα Λήδρα προς τον κόμβο Μεγάλου Αλεξάνδρου και κατ’ επέκταση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει δεύτερη είσοδος – έξοδος προς και από τη Νέα Λήδρα ενώ όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο θα αποφεύγουν τη διέλευση από τη γέφυρα κάτω από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού», προσθέτει.

Πλατεία ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Επίσης προγραμματίζεται η διαμόρφωση και η αξιοποίηση της πλατείας του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έργο το οποίο θα προσφέρει σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής. Ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα καταστεί κεντρικό σημείο αναφοράς της ομώνυμης Ενορίας.

Επίσης, το 2022 αναμένεται να είναι η χρονιά κατά την οποία θα τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου. Πρόκεται για έργο την ευθύνη του οποίου έχει η Σχολική Εφορεία Ιδαλίου.

«Ο Δήμος μας εξαιτίας της νοικοκυρεμένης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια έχει τη δυνατότητα να εκτελεί έργα τα οποία προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο», συμπληρώνει ο ίδιος.