Πράσινο φως από την Περιβαλλοντική Αρχή για την ανέγερση και τη λειτουργία ενός υψηλού οικιστικού κτηρίου, εννέα ορόφων, ύψους περίπου 32 μέτρων. Αποτελεί έργο της εταιρείας Elite Island Properties και φέρει την ονομασία Makenzie Tower. Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα έχει 48 διαμερίσματα και χώρο στάθμευσης δύο επιπέδων. Στον ισόγειο χώρο στάθμευσης θα έχει διαθέσιμες 9 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 4 για ΑμεΑ, ενώ στον υπόγειο χώρο στάθμευσης θα έχει 48 θέσεις. Σκοπός της προτεινόμενης ανάπτυξης είναι η κάλυψη των οικιστικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής Λάρνακας.

Για την κατασκευή της προτεινόμενης ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί ανύψωση του κτηρίου κατά περίπου 35 εκατοστά από τη γραμμή φυσικού εδάφους, έτσι ώστε να μην απαιτείται η πραγματοποίηση έργων αποστράγγισης κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων. Το βάθος εκσκαφής θα είναι περίπου 2,65 μέτρα κάτω από τη γραμμή φυσικού εδάφους. Σύμφωνα με τη γεωλογική έρευνα που πραγματοποιήθηκε η στάθμη του υπόγειου νερού κυμαίνεται από τα 2,8 μέχρι τα 4,1 μέτρα κάτω από τη στάθμη του εδάφους. Σημειώνεται ότι κάτω από τη στάθμη θεμελίωσης θα τοποθετηθεί στρώμα περίπου 40 εκατοστών με χαλίκι.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται στους 18 μήνες, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, λόγω διαφόρων εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λάρνακας, στην ενορία της Σκάλας. 

Το προτεινόμενο έργο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 μέτρων δυτικά από την κοντινότερη παραλία και 100 μέτρα από τις πλησιέστερες ξενοδοχειακές μονάδες. Η πλησιέστερη ζώνη προστασίας είναι η ΖΕΠ – Αλυκές, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 510 μέτρων δυτικά του προτεινόμενου έργου. Ο πλησιέστερος διάδρομος άγριων μεταναστευτικών πτηνών βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7,5 χλμ. δυτικά της άμεσης περιοχής μελέτης.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη εμπίπτει στο Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας, με τα τεμάχια να χωροθετούνται σε πολεοδομική ζώνη Κα3, όπου η επικρατούσα χρήση είναι η κατοικία. Τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά της εν λόγω ζώνης είναι τα ακόλουθα: Συντελεστής δόμησης 1,4, ποσοστό κάλυψης 0,5, αριθμός ορόφων 4 και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 17 μέτρα. Σύμφωνα με τα διευκρινιστικά στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Περιβαλλοντική Αρχή, η προτεινόμενη ανάπτυξη έχει εξασφαλίσει προέγκριση από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για υπέρβαση των ορίων των πολεοδομικών χαρακτηριστικών, λόγω εκμετάλλευσης των ακόλουθων πολεοδομικών κινήτρων του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας:

>> Αύξηση συντελεστή δόμησης κατά 5%, λόγω ανέγερσης οικοδομής σε 4 οικόπεδα κανονικού μεγέθους.

>> Αύξηση συντελεστή δόμησης κατά 5%, λόγω χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

>> Αύξηση συντελεστή δόμησης κατά 20%, λόγω συμπερίληψης κοινωνικής στέγης στην προτεινόμενη ανάπτυξη. 

Σύμφωνα με διευκρινήσεις που δόθηκαν στην Επιτροπή Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον κατά την αξιολόγηση του έργου, αυτό θα περιλαμβάνει την κατασκευή άλλης οικιστικής ανάπτυξης την οποία θα υλοποιήσει ο κύριος του έργου, σε συνεννόηση με το Δήμο Λάρνακας. Η συγκεκριμένη νέα ανάπτυξη θα κατασκευαστεί το ίδιο χρονικό διάστημα με το προτεινόμενο έργο και σκοπός της θα είναι με την ολοκλήρωσή της, τα διαμερίσματα που θα κατασκευαστούν να δοθούν στον ΚΟΑΓ για διάθεσή τους σε οικογένειες με φθηνό ενοίκιο.

Η ευρύτερη περιοχή μελέτης χαρακτηρίζεται από έντονη δραστηριότητα, λόγω της παρουσίας σημαντικού αριθμού τουριστικών και οικιστικών αναπτύξεων, εστιατορίων, εμπορικών αναπτύξεων, αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Λάρνακας και άλλες δημόσιες υποδομές. 

Σύμφωνα με τη γεωτεχνική μελέτη, η Ευρύτερη Περιοχή Μελέτης εμπίπτει σε σεισμική ζώνη 3, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλού βαθμού σεισμικότητα.