Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 17η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (Συ.Ν.Κ), η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία της ΣΕΚ στη Λευκωσία.

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση χαιρέτησαν ο κ. Αντώνης Κουρράς – Πρόεδρος του Συ.Ν.Κ, ο Επίτροπος του Πολίτη κ. Παναγιώτης Σεντώνας εκ μέρους του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο Δρ. Πανίκος Γεωργούδης εκ  μέρους του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας – Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, και η κα. Χριστιάνα Ξενοφώντος – μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.

Κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους της Γενικής Συνέλευσης διεξήχθη συζήτηση, έγκριση και ψήφιση για: τον απολογισμό δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για τα έτη 2020-2021, τον οικονομικό απολογισμό για τα έτη 2020-2021, όπως επίσης συζήτηση, έγκριση και ψήφιση των εγγράφων πολιτικής του Συ.Ν.Κ. Ταυτόχρονα έγινε παρουσίαση της Δράσης της Ομάδας Εκπαιδευτών του Συ.Ν.Κ και παρουσίαση της Δράσης του Συμβουλευτικού Οργάνου για Αιτήσεις Ένταξης (ΣΟΑΕ).

Εγκρίθηκαν και πλέον αποτελούν επίσημη θέση του Συ.Ν.Κ τα έγγραφα που αφορούν: την δημόσια υγεία,  ενάντια στη διαφθορά και στην αναξιοκρατία, την ανάγκη για ανοικοδόμηση της ειρήνης στην Κύπρο, τη συμμετοχή των νέων στην αγορά εργασίας, την παραπληροφόρηση και την νεολαία, την προαγωγή των νέων της υπαίθρου, την ποιότητα απασχόλησης για όλους και για την ποιότητα της μάθησης. Τα έγγραφα πολιτικής θα αναρτηθούν σε κατοπινό στάδιο στην ιστοσελίδα του Συ.Ν.Κ στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης επίσης υπερψήφισαν την ένταξη της οργάνωσης YoungShip Cyprus, ως Πλήρες Μέλος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την διετία 2022-2023 η οποία αρχίζει από την 01/01/2022. Το αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μαρία Κολά (Νεολαία Οικολόγων)

Αντιπρόεδρος Ά: Παντελίτσα Ευαγόρου (Cyprus Youth DiplomaCY)

Αντιπρόεδρος ΄Β: Πέτρος Κούκος (ΕΔΟΝ)

Μέλη από τον Πυλώνα των Θεματικών ΜΚΟ:

Κωνσταντίνος Καρσεράς (Σώμα Προσκόπων Κύπρου)

Κυριάκος Μαυρίδης (JCI Cyprus)

Ιωάννα Μεσημέρη (Σώμα Κυπρίων Οδηγών)

Μέλη από τον Πυλώνα των Κομματικών Οργανώσεων Μελών:

Γαβριήλ Ευστρατίου (ΝΕΔΗΣΥ)

Στέφανος Σωκράτους (Νεολαία ΕΔΕΚ)

Αντώνης Ταμπούρας (ΝΕΔΗΚ)