Μπορεί το εγχείρημα της αντιπολίτευσης ώστε το δικαίωμα σε άδεια πατρότητας δύο συνεχόμενων εβδομάδων να μπορεί να λαμβάνεται σε περίοδο μέχρι και την παρέλευση 52 εβδομάδων, αντί 16 εβδομάδων που ισχύει σήμερα, μετά τον τοκετό ή την υιοθεσία παιδιού να μην ξεκαθάρισε ούτε χθες, ωστόσο φάνηκε ότι οδεύει προς ρύθμιση η διασφάλιση του δικαιώματος σε άδεια και επίδομα πατρότητας και πατεράδων που απέκτησαν παιδιά αλλά δεν έχουν συνάψει γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής η οποία εξέτασε εκ νέου τις προτάσεις νόμου του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ προκειμένου οι πατεράδες να μπορούν να λαμβάνουν την άδεια και το επίδομα πατρότητας και μετά τις 16 εβδομάδες που προνοεί σήμερα η νομοθεσία. Το Υπουργείο Εργασίας εξέφρασε και χθες τη διαφωνία του με την πρόταση, με εκπροσώπους του να εξηγούν πως η άδεια πατρότητας θεσπίστηκε κατά κύριο λόγο για στήριξη της μητέρας μετά το τοκετό και προκειμένου να υπάρξει εμπλοκή και βοήθεια από τους πατεράδες τις πρώτες εβδομάδες μετά τον ερχομό ενός παιδιού.

Όπως ανέφερε ο επιστημονικός συνεργάτης της υπουργού Εργασίας Φάνος Κουρουφέξης αυτό αποτελεί πολιτική απόφαση της κυβέρνησης αλλά όπως είπε αυτό προνοεί και η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία που θα πρέπει να υιοθετηθεί μέχρι τον Αύγουστο σχετικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η εν λόγω οδηγία προβλέπει πως η άδεια πατρότητας θα πρέπει να λαμβάνεται κατά τη γέννηση του τέκνου του εργαζομένου ή υπό προϋποθέσεις ακόμα και νωρίτερα. Πάντως, με την ίδια οδηγία για την οποία ετοιμάζεται σχετικό νομοσχέδιο θα ρυθμιστεί, όπως ανέφερε η διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το θέμα που προέκυψε με τον αποκλεισμό από το επίδομα πατρότητας όταν θεσπίστηκε το 2017 η νομοθεσία όσων πατεράδων δεν παντρεύτηκαν ή δεν έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αφού η οδηγία της ΕΕ διασφαλίζει πως το δικαίωμα σε πληρωμένη άδεια πατρότητας χορηγείται ανεξάρτητα από τη γαμική ή οικογενειακή κατάσταση του εργαζόμενου, όπως αυτή ορίζεται στο εθνικό δίκαιο. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια οδηγία προβλέπει και πληρωμένη γονική άδεια.