Με την αντίστροφή μέτρηση να έχει ήδη ξεκινήσει για την επίσημη πρώτη του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Jewel of the Seas της Royal Caribbean με αφετηρία τη Λεμεσό, οι πρώτοι επιβάτες ήδη ξεκίνησαν να προετοιμάζονται για ένα ταξίδι γεμάτο πολυτέλεια, άνεση, ψυχαγωγία και χαλάρωση εν πλω. Η πρώτη προγραμματισμένη κρουαζιέρα θα γίνει στις 10 Ιουλίου με τους επιβάτες να απολαμβάνουν ένα επταήμερο ταξίδι με προορισμούς τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τον Πειραιά και τα Χανιά της Κρήτης.

Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas διαθέτει συνολική δυνατότητα φιλοξενίας 2,702  επιβατών, σε 1,097 δωμάτια κατανεμημένα στα 13 καταστρώματά του, προσφέροντας παράλληλα δεκάδες επιλογές ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και ανεμελιάς. Ανάμεσα στα δεκάδες εστιατόρια, μπαράκια και σαλόνια που προσφέρουν αμέτρητες γαστρονομικές επιλογές, οι πιο δραστήριοι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν τις 3 διαθέσιμες πισίνες για ανέμελα μακροβούτια, το μίνι γήπεδο γκολφ για εξάσκηση αλλά και το γυμναστήριο με απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο, χαλαρώνοντας μετά, σε ένα από τα 3 τζακούζι ή στο σπα που διαθέτει το πλοίο, πριν ετοιμαστούν για ξέφρενους χορούς στην ευρύχωρη δισκοθήκη ή δοκιμάσουν την τύχη τους στο καζίνο. Για τους λάτρεις του πολιτισμού υπάρχουν επιλογές για φαντασμαγορικές παραστάσεις σε ένα θέατρο που μπορεί να φιλοξενήσει 1,250 θεατές, για ταινίες κάτω απ’ τα αστέρια, ή ακόμα για ένα καλό βιβλίο στην πλούσια βιβλιοθήκη. Και βέβαια το shopping therapy δεν έχει τελειωμό στα δεκάδες καταστήματα που βρίσκονται στο πλοίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των υγειονομικών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία, η πληρότητα του πλοίου για τη σεζόν δεν θα ξεπερνά το 70%. Προτεραιότητα της εταιρείας είναι πάντα η ασφάλεια και υγεία των επιβατών. Γι’ αυτό η Royal Caribbean εφαρμόζει αυστηρότερα -από τα ανακοινωθέντα- μέτρα, κρατώντας πάντα αναλλοίωτη τη συνολική εν πλω εμπειρία. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι επιβάτες επιλέγουν την Royal Caribbean για την αξέχαστη εμπειρία διακοπών που προσφέρει, προϋπόθεση επιβίβασης αποτελεί η ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος, όλων ανεξαιρέτως των ενήλικων επιβατών. Τα 800 και πλέον μέλη το πληρώματος είναι πλήρως εμβολιασμένα, ενώ έχουν συμπληρώσει προληπτικά 14-ήμερη καραντίνα στις καμπίνες τους και έχουν ήδη περάσει από τρία PCR test».

Πριν την πρώτη αναχώρηση του Jewel of the Seas από το Λιμάνι Λεμεσού, η Royal Caribbean οργανώνει στις 6 με 8 Ιουλίου, διήμερη μίνι κρουαζιέρα με 600 προσκεκλημένους, που περιλαμβάνουν συνεργάτες και εκπρόσωπους των ΜΜΕ της Κύπρου. Το ταξίδι αυτό, που θα είναι μια χρονική μικρογραφία του προγράμματος της επταήμερη κρουαζιέρας, αναμένεται να δώσει την πρώτη γεύση από την συναρπαστική εμπειρία του Jewel of the Seas, ενός εκ των πολυτελέστερων κρουαζιερόπλοιων της Royal Caribbean.

Τέλος, η απόφαση της Royal Caribbean να επιλέξει την Κύπρο ως λιμάνι αναχώρησης κρίνεται ως υψίστης σημασίας για την επανεκκίνηση του θαλάσσιου τουρισμού, κατατάσσοντας την Κύπρο ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για τη φετινή χρονιά. Ήδη οι κρατήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, προσελκύοντας στην Κύπρο τουρίστες από το εξωτερικό που προτίθενται να ταξιδέψουν με το Jewel of the Seas, με αναχώρηση το λιμάνι της Λεμεσού.