Σε κίνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί ματ, προχωρά η κυβέρνηση της Μάλτας, η οποία προσφέρει επιχορηγημένες διακοπές σε τουρίστες που θα επιλέξουν να επισκεφθούν το νησί της Μεσογείου το ερχόμενο καλοκαίρι για τουλάχιστον για τρείς μέρες.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού της χώρας Clayton Bartolo, οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν κράτηση σε πεντάστερο ξενοδοχείο αξίας 200 ευρώ θα λαμβάνουν επιχορήγηση 100 ευρώ. Σε παρόμοια συμφωνία, όσοι επιλέγουν ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θα λάβουν συνολικά 150 ευρώ και όσοι κάνουν κράτηση για ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων θα λάβουν 100 ευρώ. Εξάλλου όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν ξενοδοχεία στο μικρότερο νησί της Μάλτας, Gozo, τρία χιλιόμετρα (δύο μίλια) βόρεια της ηπειρωτικής χώρας, επωφεληθούν επιπλέον 10%.

Η ανταγωνίστρια χώρα στον Τουρισμό αναμένεται να προσελκύσει 35.000 τουρίστες από το σχέδιο αυτό, ποντάροντας στο υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατέχει, έχοντας δώσει τουλάχιστον μια δόση στο 42% των ενηλίκων.

Η  Μάλτα όπως και η χώρα μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον COVID-19 καθώς 27% της οικονομίας, προέρχεται έμμεσα και άμεσα από τον τουρισμό. Το 2019 η χώρα προσέλκυσε περισσότερους από 2,7 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες και το 2020 είχε μείωση της τάξης του 80

Πηγή: Insider/Reuters