Μετά από παρουσία 16 ετών στην κυπριακή αγορά, τα βρετανικά πολυκαταστήματα Debenhams τερματίζουν την παρουσία τους, η οποία ήταν μέσω συνεργασίας με τον όμιλο CTC. 

H συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 2004 όταν η Debenhams PLC απέκτησε το 10% της ERMES Department Stores.  To 2005 έγινε η μετονομασία των πρώτων πολυκαταστημάτων, από ERMES Apollon και ERMES Kinyras σε Debenhams Apollon και Debenhams Kinyras. Το 2006 έγινε και η μετονομασία των υπόλοιπων πολυκαταστημάτων ERMES σε Debenhams και συνολικά λειτουργούσαν οκτώ πολυκαταστήματα παγκύπρια.  Το 2007 λειτούργησαν δύο νέα πολυκαταστήματα Debenhams.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος εποχής για Debenhams, έρχονται τα ERA

Ωστόσο, 16 χρόνια μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας, και τη μετονομασία των πρώτων καταστημάτων, ανακοινώθηκε και επίσημα το τέλος της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αφού η CTC προχωρά με τη δημιουργία δικού της brand, των ERA Department Stores που θα συνδυαστεί με ένα νέο concept για τους χώρους των πολυκαταστημάτων. Η νέα… εποχή για τα πολυκαταστήματα θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο. 

Ουσιαστικά, τα πολυκαταστήματα της Ermes μετεξελίχθηκαν μέσα στον χρόνο. Από το πρώτο Γούλγουερθ το 1985 στη Λευκωσία, σε Ermes για σύντομο χρονικό διάστημα το 2004, σε Debenhams για μία 15ετία και πλέον όλα είναι έτοιμα για τα ERA. 

Πάντως, πρόκειται για ακόμα ένα πλήγμα για τη πάλαι ποτέ βρετανική κραταιά αλυσίδα η οποία εδώ και ένα χρόνο περίπου, έχει τεθεί σε καθεστώς διαχείρισης – η μητρική εταιρεία του ομίλου. Στο παρόν στάδιο δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη σε σχέση με το 10% που ελέγχει η βρετανική Debenhams στο μετοχικό κεφάλαιο της Ermes. 

Philenews/Insider