• Ενα υπερσύγχρονο νοσηλευτήριο με συνεχείς αναβαθμίσεις σε μια διαδρομή σαράντα χρόνων

H Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ ιδρύθηκε το 1983, ενώ καλωσόρισε τον πρώτο ασθενή το 1987. Από τότε μέχρι σήμερα, οι εγκαταστάσεις της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, διπλασιάστηκαν κτιριακά, προστέθηκαν νέα τμήματα και οι κλίνες από τις 72 αρχικά, έφτασαν τις 152.

Επιπλέον, έχουν ακολουθήσει μία σειρά από ανακαινίσεις σε όλα τα τμήματα της Πολυκλινικής, διατηρώντας την πολύχρονη εμπειρία, αλλά προσδίδοντας το σύγχρονο στυλ, τη θαλπωρή των ζεστών χρωμάτων, αλλά και της ανεπιτήδευτης πολυτέλειας. Μέσα στα 40 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, έχει ως πρωταρχικό στόχο την ουσιαστική προσφορά στον ασθενή, αξιοποιώντας τα πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αναπτύσσοντας παράλληλα διαρκώς, το δίκτυο των συνεργαζόμενων ιατρών της.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πολυκλινικής, Δρ Γιώργος Ζαχαριάδης: «Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της, το όραμα της Διοίκησης της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ υπήρξε ξεκάθαρο και είναι αυτό που μεταλαμπαδεύτηκε και στις επόμενες γενναιές: Αρχικά να καταστεί και στη συνέχεια να παραμείνει ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα, πάντοτε όμως με γνώμονα την ασφάλεια του ασθενή, την ικανοποίησή του σε όλα τα επίπεδα και βεβαίως προσφέροντας τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, μέσα από μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση».

Για την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, η σωστή εξυπηρέτηση του ασθενούς δεν αφορά μόνο στις ιατρικές υπηρεσίες που θα λάβει, αν και είναι αυτονότη η σημασία τους.

«Το νοσηλευτικό προσωπικό δε μένει μόνο στα τυπικά καθήκοντά του, αλλά ξεπερνά τον εαυτό του καθημερινά για τη φροντίδα του ασθενούς γιατί η σωστή εξυπηρέτηση του ασθενούς αφορά τη δημιουργία για τον ασθενή μίας συνολικά ευχάριστης κατά το δυνατόν εμπειρίας, από την είσοδό του και το πρώτο καλωσόρισμα από το προσωπικό, τη διαμονή του και τα γεύματα, την αντιμετώπισή του από το νοσηλευτικό προσωπικό, το παραιατρικό, αλλά και ιατρικό προσωπικό, καθώς και την καθαριότητα όλων των χώρων και το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρεται.», αναφέρει η κα. Ανδρούλλα Χριστοφίδου, Deputy C.E.O. και πλέον των 30 ετών, στέλεχος της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ.

 

 

 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην Κύπρο, το οποίο διαθέτει Hospitality Manager, ο οποίος επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονται στις υπηρεσίες φιλοξενίας του ασθενούς.

Το επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες που παρέχονται και η ορθή λειτουργία μίας κλινικής, είναι αποτέλεσμα της ορθής & ασφαλούς λειτουργίας κάθε τμήματος ξεχωριστά και της συλλογικής προσπάθειας όλων.

Σύμφωνα με την κα. Ροδοθέα Νικολάου, Διευθύντρια Τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Υγιεινής και Ασφάλειας, «έχοντας λάβει τις πλέον σημαντικές Πιστοποιήσεις, όπως είναι το Διεθνές Πρόγραμμα Διαπίστευσης CHKS για Οργανισμούς Υγείας, η Πιστοποίηση ISO 9001: 2015 Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, η Πιστοποίηση ISO 14001:2015 Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, η Πιστοποίηση ISO 15189:2012 Κλινικού Εργαστηρίου – Απαιτήσεις Ποιότητας και Τεχνικών Προτύπων, η Διαπίστευση ISO 27001:2013 Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών, η Πιστοποίηση ISO 45001:2018 Συστήματος Διαχείρισης Επαγγελματικής, Υγείας και Ασφάλειας, καθώς και Πιστοποίηση ISO 22000:2018 Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε την ασφάλεια του ασθενούς καθώς επίσης και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Ειδικά σε μία εποχή που τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας έχουν βρεθεί στο προσκήνιο, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η προετοιμασία χρόνων και η εφαρμογή διαδικασιών βάση των διεθνών πιστοποιήσεων που έχει λάβει, την έχουν καταστήσει το πλέον ασφαλές νοσοκομειακό περιβάλλον για τον ασθενή, τους υπαλλήλους και όλων των ενδιαφερομένων μερών».

Όπως προσθέτει η κα. Άννα Αγαθαγγέλου, Integrated Systems’ Manager: «Ακόμη όμως και η συμμόρφωση με τα Διεθνή Πρότυπα είναι θέμα κουλτούρας του οργανισμού. Το προσωπικό της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ έχει αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή ότι η συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα, αποτελεί καθημερινότητα σε κάθε τμήμα και θέση εργασίας.»

Η κουλτούρα του Οργανισμού, είναι αυτή που καθορίζει και την επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού. Πρόκειται για μία άρρηκτη αλυσίδα, της οποίας βεβαίως η στελέχωση είναι καθοριστική. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, κα. Παγώνα Λίγγου: «Οι άνθρωποί μας, αποτελούν και τη δύναμή μας, αλλά και ένα από τα βασικά μας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Εξίσου σημαντικό της εξειδίκευσης και της κατάρτισης, είναι το προσωπικό και επαγγελματικό ήθος Είμαστε εργοδότης ίσων ευκαιριών, με υψηλά δεοντολογικά πρότυπα. Εμείς ως οργανισμός επιδιώκουμε την εργοδότηση νέων ανθρώπων με όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο. Βασικός στόχος του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού είναι να δίνει ευκαιρίες σε νέους με όρεξη και πάθος να εργαστούν κοντά μας. Η διαδικασία επιλογής χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και σεβασμό προς κάθε υποψήφιο και την προσωπικότητά του. Αν και οι εργαζόμενοί μας είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένοι και διαθέτουν τεράστια εμπειρία στον τομέα τους, πιστεύουμε πράγματι σε περαιτέρω αυτοανάπτυξη μέσω της κατάρτισης, την οποία και ενθαρρύνουμε σθεναρά. Aντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους μας με σεβασμό, διαφάνεια διάλογο και εμπιστοσύνη.

Το εργασιακό περιβάλλον που καθημερινά δημιουργούμε είναι και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού μας, γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα και υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας.»

Ξεκινώντας από την ορθή αλλά και επαρκή στελέχωση, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ είναι σε θέση να προσφέρει στον ασθενή ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών Υγείας. Το μέγεθος του Στελεχιακού Δυναμικού αποδεικνύει και τη βαρύτητα που δίνει σε αυτό η Διοίκηση της Πολυκλινικής. Έχοντας ήδη στελεχιακό δυναμικό σχεδόν 500 μόνιμων υπαλλήλων, από τους οποίους περίπου 30 ανήκουν στους έμμισθους Ιατρούς ,225 άτομα αποτελούν το Νοσηλευτικό Προσωπικό, 40 άτομα εργάζονται στο Τμήμα Καθαριότητας, 18 άτομα εργάζονται ως προσωπικό Κουζίνας, 12 στο Τεχνικό Τμήμα και το υπόλοιπο προσωπικό καλύπτει Διευθυντικές και Διοικητικές Θέσεις σε όλα τα τμήματα της Πολυκλινικής.

Με μία ομάδα 200 συνεργαζόμενων ιατρών, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ είναι σε θέση να αναλάβει, τόσο στα εξωτερικά ιατρεία, όσο και ενδονοσοκομεικά, περιστατικά όλων των ειδικοτήτων. Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών (Medical Director), Dr Kaled Dowass: «Η εσωτερική οργάνωση, η τήρηση των υψηλών προδιαγραφών λειτουργίας μας που προκύπτουν από τις πιστοποιήσεις που έχουμε λάβει ως οργανισμός, αλλά και η ηθική και επαγγελματική δέσμευση του ιατρικού προσωπικού για τη στήριξη του ασθενούς, είναι τα βασικά εργαλεία για την υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων».

Συγκεκριμένα, στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ λειτουργούν τα κάτωθι τμήματα:

Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών– Επικεφαλής Ιατρός, Δρ Γιώργος Οικονόμου

Το Τμήμα Λειτουργεί 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες το χρόνο. Είναι στελεχωμένο από άρτια εκπαιδευμένο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε επείγον περιστατικό που φτάνει στο τμήμα, ενώ ανάλογα με το περιστατικό καλούνται όλων των ειδικοτήτων ιατροί, συνεργάτες της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ.

Υπηρεσία Ασθενοφόρου

Στο πλαίσιο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ διαθέτει δικά της ασθενοφόρα, τα οποία είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τα επείγοντα περιστατικά, πλήρως εξοπλισμένα με ειδικά εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο παρέχει την απαραίτητη φροντίδα για την ασφαλή διακομιδή του ασθενούς στις εγκαταστάσεις της Πολυκλινικής.

Τμήμα Διαγνωστικού Ελέγχου

Η εξειδίκευση των ιατρών, ακτινολόγων και ακτινοδιαγνωστών μας, μαζί με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, στον οποίο έχει επενδύσει η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, είναι σε θέση να εγγυηθούν την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση προς όφελος του ασθενούς.

– Τμήμα Μαγνητικής & Αξονικής Τομογραφίας – Επικεφαλής Ιατρός, Δρ Λεωνίδας Ιωάννου

Διαθέτοντας το μοναδικό Μαγνητικό Τομογράφο στην Κύπρο με ανάλυση 3 Tesla και τον έναν από τους τρεις διαθέσιμους σε ολόκληρη την Ευρώπη, το άριστα καταρτισμένο προσωπικό μας πραγματοποιεί ετησίως 7000 Μαγνητικές Τομογραφίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα απεικονιστικού ελέγχου, καθώς και 5000 Αξονικές τομογραφίες με τον τελευταίας τεχνολογίας Αξονικό, 128 τομών.

– Τμήμα Ακτινοδιαγνωστικού Ελέγχου – Επικεφαλής Ιατρός, Δρ. Άννη Φιλίππου

Έχοντας ήδη 25 χρόνια εμπειρίας, το στελεχιακό δυναμικό του τμήματος, πραγματοποιεί καθημερινά ακτινογραφίες, ακτινοσκοπήσεις, υπερήχους, καθώς και μαστογραφίες ή απεικονίσεις μαστού με το νέο 3D Μαστογράφο, ο οποίος διαθέτει Τομοσύνθεση και διασφαλίζει ακριβή και εις βάθος απεικονιστική ανάλυση.

 

 

– Βιοχημικό Εργαστήριο – Επικεφαλής Ιατρός, Δρ. Έρση Πιερή

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ διαθέτει ένα άρτια εξοπλισμένο Χημείο, με τελευταίας τεχνολογίας αναλυτές και αντιδραστήρια, αλλά και εξειδικευμένους μικροβιολόγους και βιοχημικούς. Το Χημείο της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ πραγματοποιεί και τις πλέον εξειδικευμένες αναλύσεις όλων των ιατρικών ειδικοτήτων.

Ο Διευθυντής Εξωνοσοκομειακών Υπηρεσιών, κ. Πάνος Πέτρου χαραηκτηριστικά αναφέρει: «η εγκυρότητα στη διάγνωση, αλλά και η εξυπηρέτηση του ασθενούς με σεβασμό στην προσωπικότητά του και εξατομικευμένη προσέγγιση, αποτελούν δέσμευσή μας. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής της Πανδημίας και των συνεπειών αυτής με επαγγελματισμό, ευθύνη, εγκυρότητα, αλλά πάνω από όλα με ήθος και στοχεύοντας στην παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας.»

Τμήμα Ενδοσκοπικού Ελέγχου

Η Ενδοσκοπική Μονάδα παρέχει ολόκληρη τη γκάμα των διαγνωστικών και επεμβατικών θεραπευτικών διαδικασιών όπως Γαστροσκόπηση, Κολονοσκόπηση, ERCP, Συριγγοτομή, Βρογχοσκόπηση, Κυστεοσκόπηση κ.τ.λ.

Οφθαλμολογικό Κέντρο Λέϊζερ

Είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα και περιλαμβάνει εξειδικευμένη αίθουσα οφθαλμολογικού χειρουργείου και ειδική αίθουσα διαθλαστικής χειρουργικής Λέιζερ για επεμβάσεις μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού με τους συνεργάτες ιατρούς μας να εξειδικεύονται σε ένα μεγάλο εύρος οφθαλμολογικών επεμβάσεων.

Μαιευτικό / Γυναικολογικό Τμήμα

Οι εξειδικευμένοι χειρούργοι γυναικολόγοι της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, αναλαμβάνουν δύσκολα γυναικολογικά περιστατικά, αλλά και μαιευτικά περιστατικά, εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές.

Με σεβασμό προς τη μητέρα και το παιδί, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ είναι το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο, το οποίο έχει ήδη εφαρμόσει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, καθιστώντας το σε ένα φιλικό προς το βρέφος Νοσοκομείο και μάλιστα το μοναδικό ιδιωτικό στην Κύπρο.

Παιδιατρικό Τμήμα

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ είναι το μόνο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο, το οποίο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο παιδιατρικό τμήμα με παιδιάτρους, παιδοχειρουργούς και εξειδικευμένο Νοσηλευτικό προσωπικό, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό.

Παθολογικό Τμήμα

Πρόκειται για ένα τμήμα που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ. Με εμπειρία σε ένα εύρος περιστατικών και μέσα από τη Συνεργασία με Ιατρούς Παθολόγους, αλλά και όλων των ειδικοτήτων, στηρίζει καθημερινά τον ασθενή, για την παρακολούθηση και αποθεραπεία χρόνιων και μη περιστατικών.

Χειρουργικό Τμήμα

Στο εν λόγω τμήμα αντιμετωπίζονται από τους Συνεργάτες χειρουργούς της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ χειρουργικά, περιστατικά από τις ακόλουθες ειδικότητες:

  • Ουρολογία
  • Ωτορινολαρυγγολογία 
  • Γενική Χειρουργική
  • Νευροχειρουργική
  • Βαριατρική
  • Ορθοπεδική
  • Θωρακοχειρουργική
  • Γναθοπροσωποχειρουργική

➤ Τμήμα Καθετηριασμών Καρδιάς (Cath-Lab)

Το τμήμα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα και άρτια εκπαι-δευμένο προσωπικό, έτοιμο να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα καρδιακών παθήσεων συμπεριλαμβανομένου του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου (καρδιακή προσβολή).

Το τμήμα προσφέρει διαγνωστικές, παρεμβατικές και θεραπευτικές υπηρεσίες.

Στρατηγικές συνεργασίες 

Με σαφή προσανατολισμό στις προκλήσεις του μέλλοντος, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, διαρκώς ενδυναμώνει τη θέση της δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες στον Πανεπιστημιακό χώρο, στον Τουριστικό χώρο, καθώς και στο χώρο των επιχειρήσεων. Έχοντας δημιουργήσει νέο τμήμα Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, θέτει νέες προοπτικές όχι μόνο για τον Οργανισμό, αλλά και για την Οικονομία της χώρας γενικότερα. Όπως αναφέρει η Διευθύντρια του τμήματος, κα. Μαριάννα Φόρτωμα: «Η Κύπρος διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να την καταστήσουν έναν ανταγωνιστικό Ιατρικό Προορισμό. Εμείς στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ έχουμε τη δυναμική να μετατρέψουμε το όραμα σε πραγματικότητα»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

www.ygiapolyclinic.com