Πέφτει σήμερα η αυλαία των εξετάσεων του πρώτου τετραμήνου, όσον αφορά στους μαθητές της πρώτης τάξης των Λυκείων καθώς η διαδικασία για τους μαθητές της πρώτης τάξης των Τεχνικών Σχολών, ολοκληρώνεται αύριο. Σήμερα, θα εξεταστούν τα μαθήματα της Ιστορίας (προσανατολισμού και κοινού κορμού), της Χημείας – Βιολογίας και των Αγγλικών. Παράλληλα, εξετάζονται και οι μαθητές της ομάδας Οινοποιίας που εμπίπτει στην Τεχνική Εκπαίδευση. Η β’ σειρά των εξετάσεων ολοκληρώνεται αύριο για τα μαθήματα Λυκείου και τη Δευτέρα για τα μαθήματα των Τεχνικών Σχολών.
 
Κληθείς να σχολιάσει τη διαδικασία που φτάνει στο τέλος της, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων Τετραμήνων, Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε στον «Φ» ότι όλα κυλούν ομαλά, όπως αρχικά είχαν σχεδιαστεί, χωρίς να παρουσιάζονται διαδικαστικά προβλήματα.
 
Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων του πρώτου τετραμήνου, τα δοκίμια των μαθητών θα διορθωθούν από τους καθηγητές τους κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι να καταχωρήσουν τις βαθμολογίες των παιδιών με την επιστροφή στο σχολείο τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τετράμηνο ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τετράμηνα ενώπιον 180 μελών της ΟΕΛΜΕΚ
 
Στο μεταξύ, οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του υπουργείου Παιδείας απέστειλαν σημείωμα στα σχολεία σχετικά με τα διαγωνίσματα της δεύτερης ευκαιρίας στα μη εξεταζόμενα μαθήματα. Συγκεκριμένα, δίνονται οδηγίες όπως η εξεταστέα ύλη που θα επιλεγεί για τα διαγωνίσματα των μαθητών που αιτήθηκαν βελτίωση βαθμολογίας, πρέπει να είναι άλλης ενότητας, ίδιας όμως έκτασης και βαρύτητας με αυτή που είχε δοθεί στο πρώτο διαγώνισμα. Οι μαθητές θα εξεταστούν την περίοδο 7 έως 10 Ιανουαρίου.