Σημαντικές κινήσεις από μεγαλομετόχους εισηγμένων εταιρειών αλλά και από  άτομα που είναι συνδεδεμένα με στελέχη σε θέσεις-κλειδιά καταγράφηκαν την περασμένη βδομάδα. Ιδιαίτερη κινητικότητα υπήρξε για μετοχές της Amathus Public, της Logicom, της Louis αλλά και της Μαλλούππας και Παπακώστας.

Περισσότερες πράξεις καταγράφηκαν στην περίπτωση της Amathus, για την οποία αρκετά μέλη της οικογένειας Λανίτη απέκτησαν επιπρόσθετες μετοχές της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ο Πλάτωνας Λανίτης αγόρασε 299,359 έναντι 44,9 χιλ. ευρώ και ο Κώστα Λανίτης 99,358 μετοχές έναντι 15 χιλ. ευρώ. Επίσης, ο Μάριος Λανίτης αγόρασε 149,680 μετοχές αξίας  22,4 χιλ. ευρώ. Μετοχές συνολικής αξίας 52 χιλ. ευρώ απέκτησαν οι Ιάσων, Αίγλη και Ευαγόρας Λανιτης, μέλη της οικογένειας που είναι ο μεγαλομέτοχος της εισηγμένης εταιρείας. Η N.P. Lanitis αγόρασε συνολικά περίπου 800 χιλ. μετοχές της εταιρείας έναντι περίπου 110 χιλ.  ευρώ ενώ πώλησε 99,358 μετοχές μέσω άλλης πράξης. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ανακοινώσει πως κατόπιν αιτήματος των Πλάτωνα Ε. Λανίτη, Μάριου Ε. Λανίτη και Κώστα Ε. Λανίτη, τους χορήγησε εξαίρεση από την υποχρέωση διενέργειας Δημόσιας Πρότασης προς τους μετόχους της εταιρείας Amathus Public Limited που θα προκύψει από την ενδεχόμενη απόκτηση 356.237 μετοχών της Εταιρείας που κατέχει η εταιρεία Senvest Master Fund LP, που αποτελούν το 0,286% του εκδομένου μετοχικού της κεφαλαίου.

Στην περίπτωση της Logicom, μετοχές αγόρασε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Τάκης Κληρίδης. Συγκεκριμένα αγόρασε 17,049 μετοχές έναντι 21,8 χιλ. ευρώ. Επίσης, 120, χιλιάδες μετοχές αγόρασε ο Παπαηρακλέους Ανδρέας έναντι 153,6 χιλ. ευρώ. Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα, 18,666 μετοχές αγόρασε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Ανθούλης Παπαχριστοφόρου έναντι 23,8 χιλ. ευρώ. 

Όσον αφορά την Μαλλούππας και Παπακώστας, 157,049 μετοχές έναντι 26,7 χιλ. ευρώ απέκτησε ο Χαράλαμπος Γιαννάκη ο οποίος ελέγχει πέραν του 5% της εταιρείας. 136,154 μετοχές απέκτησε η Παναγιώτα Γιαννάκη έναντι 23,1 χιλ. ευρώ.  

Τέλος, στην περίπτωση της Louis ανακοινώθηκε πως η Capital L πώλησε 60,453 μετοχές της εισηγμένης εταιρείας στην Clin Company Limited η οποία ελέγχεται από τον Κωστάκη Λοΐζου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου είχε χορηγήσει εξαίρεση διενέργειας δημόσιας πρότασης στον Κώστακη Λοΐζου, εάν το συνολικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας που θα κατέχει μαζί με τα πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση μαζί του δεν υπερβαίνουν το 74,99% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Louis. 

Philenews/Insider