Το ΓΕΡΗΕΤ έχει διαδραματίζει ενεργό και καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την προώθηση νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, την προσέλκυση επενδύσεων για την ανάπτυξη υποδομών, τη συνδεσιμότητα των πολιτών όπως σε δίκτυα οπτικών ινών και τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας  πέμπτης γενεάς 5G, αλλά και της εισαγωγής υπηρεσιών πολύ υψηλών ταχυτήτων.

Επίσης, καθορίζει το ρυθμιστικό πλαίσιο και συνεργάζεται ενεργά με τους παροχείς ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών οι οποίες βρίσκονται ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο συγκριτικά με τον μέσο όρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε σχέση με τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, το ΓΕΡΗΕΤ δίδει έμφαση στην μετεξέλιξη της αγοράς, την ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου αλλά και των προσφερόμενων υπηρεσιών για την διακίνηση και παράδοση μικρό-δεμάτων και την κάλυψη των νέων αναγκών που προκύπτουν από την αύξηση των απαιτήσεων λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ταυτόχρονα, φροντίζει για την ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τόσο για τον τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών όσο και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, το ΓΕΡΗΕΤ δίνει έμφαση στην επίλυση προβλημάτων και την εξέταση παραπόνων των πολιτών.

Ταυτόχρονα, προωθεί σημαντικά έργα για την παροχή συνολικής και κατάλληλα επεξεργασμένης πληροφόρησης ώστε να διευκολύνει το κοινό στην επιλογή κατάλληλων, ποιοτικά αναβαθμισμένων προϊόντων και υπηρεσιών σε προσιτές τιμές.

Απόδειξη του ψηλού επιπέδου της εργασίας που επιτελείται στο ΓΕΡΗΕΤ αποτελεί η εκτίμηση και ο σεβασμός που απολαμβάνει σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τις δράσεις του σε διεθνές επίπεδο να επηρεάζουν τη λήψη πολιτικών και στρατηγικών αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, έχει εκλεγεί στην αντιπροεδρία του Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC) για 2019, και για το 2023 και 2024 έχει εκλεγεί στην προεδρία του ERGP (European Regulators Group for Postal Services) και του EMERG (Euro Mediterranean Regulators Group), αντίστοιχα, γεγονός που ενισχύει το κύρος και το εκτόπισμα της Κύπρου διεθνώς αλλά και τη δυνατότητα εμπλοκής του κράτους στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. 

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά αποτελέσματα (domains of excellence) σε κρίσιμους τομείς.

Επιλεκτικά αναφέρονται  δραστηριότητες/τομείς όπου η ΑΨΑ παρουσίασε ψηλές επιδόσεις όπως αυτές καταγράφονται σε ευρωπαϊκές και εθνικές αξιολογήσεις και εκθέσεις.

o             Ενεργή εμπλοκή στην ανάπτυξη και εφαρμογή πλήρους νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου το οποίο αποτελεί παράδειγμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

o             Ενεργή συμμετοχή στον συντονισμό της εθνικής στρατηγικής κυβερνοασφάλειας ώστε να καταστεί η Κύπρος μια από τις πρωτοπόρες χώρες στον τομέα

o             Δημιουργία εξελιγμένων δομών όπως το εθνικό CSIRT (Computer Security Incident Response Team), το  εθνικό SOC (Security Operations Centre), το  NCC (National Coordination Centre for Cybersecurity) και το NCCΑ (National Cybersecurity Certification Authority)

o             Διεξαγωγή εθνικού και τομεακών Risk Assessments τα οποία ξεχωρίζουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως στον τομέα της ανάπτυξης υποδομών κινητής τηλεφωνίας 5ης γενεάς 5G

o             Εισαγωγή πλαισίου ασφάλειας και μοντέλου αξιολόγησης επιπέδου ωριμότητας και συμμόρφωσης των κρίσιμων υποδομών πληροφοριών

o             Ενεργή εθνική και διεθνής συνεργασία.