Προς το συμφέρον των υπαλλήλων είναι η νέα συμφωνία της ΕΤΥΚ με την Astrobank, για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης μέχρι τις 31/12/2022, όπως αναφέρει, σε νέα εγκύκλιο της, η συντεχνία.  

Αυτούσια η εγκύκλιος της ΕΤΥΚ: 

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, με βάση την τελευταία συλλογική σύμβαση ΕΤΥΚ – Astrobank, από 1.1.2022 οι εισφορές εργοδότη και εργοδοτούμενου θα καταβάλλονται στο Ενιαίο Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

Τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και η ηγεσία της ΕΤΥΚ έκριναν ότι είναι προς το συμφέρον των Υπαλλήλων η πιο πάνω πρόνοια της συμφωνίας.

Για τον κάθε συνάδελφο της Astrobank θα ανοιχθεί ατομική μερίδα στην οποία θα κατατίθενται οι εισφορές αυτές, ενώ για τα ποσά που βρίσκονται ήδη στις υφιστάμενες μερίδες του Ταμείου Προνοίας της Astrobank (η Σύμβαση δεν επηρεάζει τα ποσά αυτά), τα ποσά αυτά παραμένουν ως έχουν και οι οποιεσδήποτε αποφάσεις της διαχείρισης των λεφτών αυτών θα ληφθούν μελλοντικά από τους ίδιους τους συναδέλφους με βάση πάντοτε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως είναι γνωστό το συνταξιοδοτικό ωφέλημα των τραπεζουπαλλήλων, είναι ένα από τα σημαντικότερα ωφελήματα των συναδέλφων και αποτελεί κατάκτηση της ΕΤΥΚ που κερδήθηκε μετά από αγώνες μέσα στα πλαίσια των συλλογικών συμβάσεων της Οργάνωσής μας με τις Τράπεζες.

Ιστορικά να αναφέρουμε ότι, πριν την 01/01/2012, βάσει των Συμφωνιών ΕΤΥΚ – ΚΕΣΤ ίσχυε το Ταμείο Προνοίας /Φιλοδώρημα Αφυπηρέτησης.

Με τη Συλλογική Σύμβαση ΕΤΥΚ – ΚΕΣΤ 2011-2013 γίνεται η μετατροπή σε Ταμείο Προνοίας με εκατέρωθεν εισφορές εργοδότη 14% και υπαλλήλων 3-10%.

Μέσα στα πλαίσια ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης 2014 – 2016, μετά από απόφαση της ΕΤΥΚ (και όχι της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου Προνοίας) το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

  • 2014 – 9%
  • 2015 – 9%
  • 2016 – 10,5%

Επίσης, με τη συλλογική σύμβαση ΕΤΥΚ – Τράπεζας Πειραιώς 2017 – 2018, με απόφαση της ΕΤΥΚ (και όχι της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου Προνοίας), το ποσοστό μειώθηκε στο 9%.

Το ίδιο έγινε με βάση την τελευταία συλλογική σύμβαση ΕΤΥΚ – Astrobank όπου με απόφαση της ΕΤΥΚ (και όχι της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου Προνοίας) το ποσοστό μειώθηκε μόνο για ένα χρόνο (2022) στο 8%, ενώ το 2023 επανέρχεται στο 9%.

Μετά τα γεγονότα του 2013, το Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσής μας αποφάσισε όπως η ΕΤΥΚ υποβοηθήσει στη συνένωση των επί μέρους Ταμείων Προνοίας της κάθε Τράπεζας, σε ένα Ενιαίο Ταμείο.

Στόχος ήταν η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων αλλά και η ενίσχυση της βιωσιμότητας και λειτουργικότητας του Ταμείου Προνοίας των Τραπεζοϋπαλλήλων, γεγονός που διασφαλίζει καλύτερα τα Συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα.

Η απόφασή μας αυτή, ενισχύεται και από τις Ευρωπαϊκές νομοθεσίες, οι οποίες θέτουν αυστηρούς κανόνες λειτουργίας και προστασίας των Συνταξιοδοτικών ωφελημάτων, αυξάνοντας όμως παράλληλα το κόστος διαχείρισης των Ταμείων, γεγονός που ώθησε και τις εποπτικές αρχές, να ευνοούν/επιδιώκουν την συνένωση των Ταμείων Προνοίας για σκοπούς μείωσης του κόστους και καλύτερης εποπτείας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος του κόστους διαχείρισης του Ταμείου Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου για τη διετία 2017 – 2018 ήταν 0,08% ενώ για το παλιό Ταμείο Προνοίας της Astrobank, το κόστος διαχείρισης για την ίδια περίοδο ήταν 0,55%. Για τα έτη 2019 και 2020 δεν υπάρχουν στοιχεία για σύγκριση λόγω του ότι δεν δημοσιοποιήθηκαν από το Ταμείο Προνοίας της Astrobank ελεγμένοι λογαριασμοί για το 2019 και το 2020.

Το Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα Ταμεία του τόπου, αριθμεί 6.750 περίπου μέλη από 10 χρηματοδοτούσες επιχειρήσεις (Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, JCC, Societe, ΚΕΔΙΠΕΣ, Αλταμίρα κ.α.), η περιουσία του ανέρχεται στα €275 εκ. και έχει μηνιαίες εισροές από εισφορές που ανέρχονται στα € 2.9 εκ.

Είναι αυτόνομο / ανεξάρτητο και το καταστατικό του προνοεί την εκπροσώπηση των συνάδελφων της κάθε Τράπεζας στη Διαχειριστική Επιτροπή, οι οποίοι εκλέγονται από το προσωπικό της κάθε Τράπεζας ξεχωριστά, διασφαλίζοντας επίσης ότι καμία Τράπεζα δεν μπορεί να έχει την πλειοψηφία των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Την διαχείριση του Ταμείου έχουν 10 εγνωσμένης αξίας και διεθνούς φήμης χρηματιστηριακοί οίκοι οι οποίοι ελέγχονται από τον Γενικό Σύμβουλο του Ταμείου.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι το Ταμείο χορηγεί δάνεια στα μέλη του. Τα μέλη μπορούν να δανειστούν μέχρι και το 45% του συνολικού ποσού που βρίσκεται στις ατομικές τους μερίδες για σκοπούς στέγασης, σπουδών και δάνεια για λόγους υγείας.

Επίσης το Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου εκεί που χρειάστηκε να στηρίξει Τράπεζες / Εταιρείες του χώρου μας, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας, το έπραξε.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η συμμετοχή του Ταμείου Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου στην αύξηση κεφαλαίου της ASTROBANK, καθιστώντας το μέτοχο της Τράπεζας.

Στο Ταμείο διενεργούνται Stress Test από τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές ανά διετία και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών πάντοτε ήταν θετικά για το Ταμείο.

Παρά την συντηρητική Επενδυτική Πολιτική που ακολουθεί το Ταμείο λόγω της επιδίωξής του για διαφύλαξη των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των συναδέλφων, οι αποδόσεις του κρίνονται πολύ ικανοποιητικές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από το 2013 μέχρι και το τέλος του 2021 συνολικά η απόδοση του Ταμείου ανέρχεται στο 17.43%.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ταμείου https://financialsectorpf.com.cy.

Τέλος, σημειώνουμε ότι η ΕΤΥΚ δεν συμμετέχει στη Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου, αφού όπως προαναφέραμε, τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής εκλέγονται από τους συναδέλφους της κάθε Τράπεζας».