Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συνεχίζοντας τις προσπάθειες αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας και υλοποίησης δράσεων που συμβάλουν στην  μετατροπή της επαρχίας Πάφου σε έξυπνο προορισμό, έχει αυτό το διάστημα σε εξέλιξη την αναβάθμιση της εμπειρίας μέσω της χρήσης τεχνολογικών εργαλείων και ψηφιοποίηση της πληροφόρησης.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της ΕΤΑΠ, Νάσος Χατζηγεωργίου, ολοκληρώνεται σύντομα η έξυπνη εφαρμογή για ανάδειξη του Μύθου της Αφροδίτης η οποία περιλαμβάνει όλες τις περιοχές, σημεία και στοιχεία που συνδέονται με τον μύθο, με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, φιλμάκια, φωτογραφικό υλικό και ακουστική ξενάγηση.

« Σε εξέλιξη βρίσκεται η ετοιμασία υλικού και τοποθέτηση επιπρόσθετων έξυπνων πινακίδων σε διάφορες περιοχές της επαρχίας παρέχοντας στους επισκέπτες μια καινοτόμο, πλούσια, έξυπνη και διαδραστική πληροφόρηση», ανέφερε. « Παράλληλα υπάρχει σε τελικό στάδιο παρουσίαση αρκετών σημείων ενδιαφέροντος μέσω περιήγησης 360 μοιρών, ακουστικής ξενάγησης σε πέντε γλώσσες, βιντεάκια, φωτογραφικό υλικό και άλλα. 

Τις επόμενες βδομάδες ολοκληρώνεται και η αναβάθμιση του υλικού των οθόνων αφής και της έξυπνης εφαρμογής στο Αρχαιολογικό Πάρκο Κάτω Πάφου, ενώ καιρού επιτρέποντος θα συνεχισθεί η λήψη υποθαλάσσιων πλάνων για καλύτερη παρουσίαση  των καταδυτικών σημείων της επαρχίας». 

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις, είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, θα γίνονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, τόσο στους Δήμους της επαρχίας, όσο και σε αρκετές κοινότητες  που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Η αναβάθμιση των τεχνολογιών είναι ιδιαίτερα αναγκαία για την μελλοντική πορεία της Πάφου ως προορισμού ποιότητας, κατέληξε ο διευθυντής της ΕΤΑΠ, αφού όλο και περισσότεροι επισκέπτες αναζητούν τη χρήση της τεχνολογίας στον τουρισμό.