Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι το νέο Περιφερειακό Γραφείο του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών στην Πόλη Χρυσοχούς, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 10.1.22. Ο Επίτροπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) Ανδρέας Ζ. Κυπριανού σε δηλώσεις του στο πλαίσιο των εγκαινίων ανέφερε πως ένας από τους πρώτους στόχους που είχε θέσει, όταν ανέλαβε ως Επίτροπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, ήταν να υπηρετήσει τον Κύπριο αγρότη, τον γεωργό μας και τον κτηνοτρόφο μας. 

Πρόσθεσε πως ένα πάγιο αίτημα των καλλιεργητών της περιοχής, των γεωργών, των κτηνοτρόφων, των πολιτών γενικότερα του διαμερίσματος της Πόλης Χρυσοχούς και της χερσονήσου του Ακάμα, ήταν ακριβώς να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία, να χρειάζεται να διασχίσουν αυτόν τον πολύ δύσκολο δρόμο μέχρι την Πάφο για να εξυπηρετηθούν. Είπε πως από τις 10 Ιανουαρίου, “οι καλλιεργητές της περιοχής μπορούν να εξυπηρετούνται από το Γραφείο του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών εδώ στην Πόλη Χρυσοχούς”.

Σημείωσε πως προσβάσιμες θα είναι “όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού τόσο όσον αφορά τις αιτήσεις, αλλά και όσον αφορά την ενημέρωση, γιατί γνωρίζετε ότι μπαίνουμε στην νέα κοινή αγροτική πολιτική και υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουν οι νέοι μας, ούτως ώστε να ενδιαφερθούν για τα διάφορα προγράμματα τα οποία προκύπτουν μέσα από την νέα κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ” .

Υπάρχουν, είπε ο κ. Κυπριανού, τεράστιες χρηματοδοτήσεις που μπορούν να αντληθούν και σκοπός και στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στην ύπαιθρο. Πρόσθεσε πως για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την όμορφη κυπριακή ύπαιθρο και τις κοινότητες μας, θα πρέπει να δημιουργήσουμε οικογενειακό εισόδημα για νέους ανθρώπους, μέσα από τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μεταποίηση τα παραδοσιακά προϊόντα και ούτω καθεξής. 

Είπε ακόμη πως με την ολοκλήρωση αυτής της κίνησης, έχουν καλύψει σχεδόν γεωγραφικά όλες τις περιοχές και στην ύπαιθρο. Όπως εξήγησε, λειτουργεί Περιφερειακό Γραφείο και στην Κυπερούντα και στην Πόλη Χρυσοχούς, ενώ μπορεί να δουν και την περιοχή της Σολέας. «Θεωρώ ότι όπου υπάρχει κεντρικά σημείο το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως παράρτημα του οργανισμού για την εξυπηρέτηση των αγροτών θα το κάνουμε», προσθέτοντας πως σκοπός τους δεν είναι “οι υπάλληλοι του οργανισμού να είναι στα Γραφεία , αλλά να εξυπηρετούν τον αγρότη και αυτή είναι η προσπάθεια”. 

Eρωτηθείς σχετικά ο κ. Κυπριανού σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν Περιφερειακά Γραφεία σε όλες τις πόλεις συμπεριλαμβανομένου και του Παραλιμνίου. Δηλαδή, όπως είπε στη Λευκωσία λειτουργούν δύο κεντρικά γραφεία τόσο το Επαρχιακό Γραφείο όσο και τα κεντρικά της Διοίκησης του Οργανισμού. Επίσης υπάρχει στη Λεμεσό, στην Πάφο, στη Λάρνακα, στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, υπάρχουν γραφεία στην Κυπερούντα, και στην Πιτσιλιά.

Τώρα λειτούργησε συνέχισε νέο Γραφείο στο διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς , αναφέροντας πως θα εξετάσουν και τις επιπρόσθετες ανάγκες που υπάρχουν και που προκύπτουν και είναι έτοιμοι  να τις υλοποιήσουν.

Εξάλλου ο Υπεύθυνος του Επαρχιακού Γραφείου του ΚΟΑΠ κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την τέλεση των εγκαινίων του δεύτερου Γραφείου στην Επαρχία Πάφου, το πρώτο Περιφερειακό, που γίνεται, όπως είπε, με σκοπό να εξυπηρετήσουν έναν αριθμό  αιτητών από τριάντα χωριά, ξεκινώντας από τη Γιόλου μέχρι και τον Πύργο Τηλλυρίας. Πρόσθεσε τέλος, πως ελπίζουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα με την παρουσία τους περιοχή.

Σημειώνεται πως με τη λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου του ΚΟΑΠ στην Πόλη Χρυσοχούς όλοι οι κάτοικοι της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς και Τηλλυρίας θα μπορούν, να εξυπηρετούνται από το νέο Περιφερειακό Γραφείο καθημερινά Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 8:00π.μ. μέχρι τις 2:30μ.μ.