Στο τελικό της στάδιο φαίνεται ότι μπαίνει πλέον η ταλαιπωρία διακινούμενων στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Ελλάδος, καθώς και των επιχειρήσεων που είναι στην πλευρά αυτή της λεωφόρου, όπου τους τελευταίους μήνες είναι σε πλήρη εξέλιξη το μεγάλο έργο της ανάπλασης και αναβάθμισης του κεντρικού αυτού οδικού άξονα της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, τα έργα στο συγκεκριμένο κομμάτι παρά το Δημοτικό Πάρκο Δασούδι μέχρι την υπεραγορά Lidl έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και από χθες άρχισε η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για εξέλιξη μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα χιλιάδων διακινούμενων στο οδικό δίκτυο, επιχειρηματιών της περιοχής, αλλά και καταναλωτών, αφού τα έργα στην άνοδο της Ελλάδος έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα σε μεγάλο μέρος της Πάφου, αλλά και μεγάλη οικονομική ζημιά στις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις.

Το μεγάλο έργο στη λεωφόρο Ελλάδος βεβαίως δεν θα ολοκληρωθεί με το άνοιγμα του συγκεκριμένου τμήματος, αφού οι εργασίες θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του οδικού άξονα μέχρι την τμηματική αποπεράτωση τους. Εκφράζεται ωστόσο ικανοποίηση για τον ρυθμό ολοκλήρωσης του κάθε τμήματος του έργου, αφού ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδος στην κυκλοφοριακή και εμπορική καθημερινότητα της Πάφου επιβάλλει την όσο το δυνατό ταχύτερη προώθηση των εργασιών.