Στόχος να κτίσουμε μια κουλτούρα με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο κάθε εταιρικής λειτουργίας και επιχειρηματικής δράσης.

Οι δράσεις μας εναρμονίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν 5 βασικούς πυλώνες: το Περιβάλλον, την Παιδεία, το Ανθρώπινο Δυναμικό, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Περιβάλλον

Εφαρμόζουμε πληθώρα ορθών περιβαλλοντικά επιχειρηματικών πρακτικών, υιοθετώντας συστήματα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

1. Εγκαταστήσαμε Φωτοβολταϊκό Πάρκο με ισχύ 150ΚW, πετυχαίνοντας την παραγωγή πράσινης ενέργειας 1650 kWh /KW/χρόνο και τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον κατά 201.5 τόνους τον χρόνο.

2. Αναπτύξαμε και τοποθετήσαμε Σύστημα Ψύξης του Ατμοσφαιρικού Αέρα, για το οποίο έχουμε λάβει το Κυπριακό βραβείο Καινοτομίας, το οποίο ψύχει τον ατμοσφαιρικό αέρα κατά 10°C και μειώνει κατά 15% την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας του ψύκτη (air cooled chiller).

3. Εγκαταστήσαμε λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας LED αλλά και αισθητήρες φωτισμού που ενεργοποιούνται με τις κινήσεις των εργαζομένων στην εταιρεία μας. Με την χρήση τους πετύχαμε εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2 από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς.

4. Εγκαταστήσαμε συστήματα σταθεροποίησης τάσεως που μειώνουν την τάση και τη διατηρούν σταθερή, βελτιώνοντας έτσι την τάση και στις τρεις φάσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνονται οι θερμικές απώλειες και να επιτυγχάνεται με αυτό τον τρόπο ελάττωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

5. Με την εγκατάσταση μετατροπέων κινητήρων που ρυθμίζουν τις ταχύτητες των κινητήρων σε όλα τα εργοστάσια μας, οι οποίοι παρέχουν σταθερή τάση στους κινητήρες, πετύχαμε μέγιστη απόδοση των ψυκτικών συστημάτων με λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

6. Τοποθετήσαμε καινοτόμα έργα ανακύκλωσης, τα «Ανακυκλώψαρα», σε πολυσύχναστες παραλίες της Κύπρου. Η ενέργεια αυτή ενίσχυσε τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας για την ορθή χρήση των πλαστικών με την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση τους.

7. Εγκαταστήσαμε σύστημα περισυλλογής του νερού το οποίο παράγεται από τα κλιματιστικά μας κατά την διάρκεια της ψύξης του ατμοσφαιρικού αέρα. Το νερό αυτό επαναχρησιμοποιείται για το πότισμα δενδρυλλίων.

8. Η MEDOCHEMIE βραβεύθηκε, για 4η συνεχή χρονιά, με την ανώτατη διάκριση του βραβείου «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» στο πλαίσιο των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

Παιδεία

Πιστεύουμε ότι το μέλλον του τόπου είναι η νέα γενιά και προσπαθούμε έμπρακτα να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας και να τους παρέχουμε πολύπλευρη στήριξη.

1. Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου με κοινό στόχο την προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης/ επιμόρφωσης, καθώς και της διάδοσης των επιστημονικών γνώσεων και του πολιτισμού.

2. Προσφέρουμε όλα τα χημικά των εργαστηρίων μας που πλησιάζουν την ημερολογιακή τους λήξη, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για να χρησιμοποιηθούν στα δικά τους εργαστήρια από τους φοιτητές.

3. Καθιερώσαμε Ετήσια Προγράμματα Εργασίας (internship) για φοιτητές με στόχο να τους παρέχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να έρθουν σε επαφή με την πρακτική εφαρμογή των ακαδημαϊκών τους γνώσεων.

4. Επιβραβεύουμε τις προσπάθειες των φοιτητών για Ακαδημαϊκή Αριστεία προσφέροντας ετήσια βραβεία στους πρωτεύσαντες Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κύπρου.

Ανθρώπινο δυναμικό

Στο DNA της εταιρείας μας είναι βαθιά ριζωμένα ο σεβασμός, η αξιοκρατία και η ισότητα.

1. Σεβόμαστε έμπρακτα τη Διαφορετικότητα και σαν αποτέλεσμα οι προσλήψεις και οι προαγωγές προσωπικού στην εταιρεία γίνονται ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, καταγωγής, θρησκείας ή οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου, το οποίο μπορεί να στερήσει σε οποιονδήποτε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης.

2. Εφαρμόζουμε ένα Αναπτυξιακό Μοντέλο Ανέλιξης των ανθρώπων μας το οποίο δεν στηρίζεται μεμονωμένα στις πρακτικές μονομερούς αξιολόγησης, αλλά εστιάζεται σε μια ολιστική προσέγγιση που περικλείει την εργασιακή απόδοση, την προσωπικότητα του κάθε εργαζομένου και παρέχει την δυνατότητα στον κάθε ένα ξεχωριστά να θέτει τους δικούς του προσωπικούς στόχους, καθιστώντας τον ενεργό παράγοντα στην εργασιακή του πορεία και εξέλιξη.

3. Ενθαρρύνουμε την υποβολή καινοτόμων ιδεών από το προσωπικό μας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε δημιουργήσει μια Πλατφόρμα Καινοτομίας μέσω της οποίας οι άνθρωποι μας μπορούν να υποβάλουν καινοτόμες ιδέες σε διάφορους τομείς.

4. Δημιουργήσαμε το Ταμείο Ευημερίας Προσωπικού της εταιρείας μας με το οποίο στηρίζουμε συναδέλφους και τις οικογένειες τους σε θέματα υγείας.

5. Προσφέρουμε στους ανθρώπους μας πρόσβαση σε γυμναστήριο και διαιτολόγο, με γνώμονα την διασφάλιση της υγείας και ευημερίας τους, μέσα στο πλαίσιο του Προγράμματος Health Plan.

Αθλητισμός

Στηρίζουμε δραστηριότητες που προάγουν έναν υγιή τρόπο ζωής

1. Στηρίζουμε τα Ολυμπιακά ιδεώδη παρέχοντας χορηγία στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

2. Είμαστε χορηγοί του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών – Γυναικών

3. Είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες νέων αθλητών παρέχοντας τους οικονομική στήριξη, έτσι ώστε να μπορούν απερίσπαστα να αφοσιωθούν στον αθλητισμό.

Πολιτισμός

Ο πολιτισμός είναι το αποτύπωμα που αφήνει κάθε γενιά στην επόμενη.

1. Στηρίζουμε διαχρονικά το έργο του Θεατρικού Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Κύπρου (ΘΕΠΑΚ) ανεβάζοντας κάθε χρόνο παραστάσεις σε διάφορα θέατρα σε όλη την Κύπρο.

2. Διοργανώσαμε δημοπρασία έργων τέχνης τα οποία δημιούργησαν συνάνθρωποι μας με ασθένειες ψυχικής υγείας.

3. Στηρίζουμε οικονομικά φορείς και οργανισμούς που προάγουν τον πολιτισμό, εκδόσεις με αναφορά σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την ιστορία.

4. Διοργανώνουμε διαγωνισμούς ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους.

ESG

Βασική προϋπόθεση της εξέλιξης μας το βιώσιμο αποτύπωμα μας.

Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πρακτική εφαρμογή του ESG – Environmental, Social, Governance – μιας πιο ολιστικής προσέγγισης σε όλες τις δράσεις που αφορούν το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση κάτω από το φακό της δέσμευση μας για βιωσιμότητα και υπεύθυνες πρακτικές.

Η MEDOCHEMIE είναι μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, με έδρα την Κύπρο και γραφεία σε 19 χώρες, η οποία αναπτύσσει, αδειοδοτεί, παράγει, εμπορεύεται και διανέμει επώνυμα ομοιοδραστικά φαρμακευτικά προϊόντα. Η MEDOCHEMIE εξάγει τα προϊόντα της σε 122 χώρες και έχει βραβευθεί πολλές φορές για τη συμβολή της στην κυπριακή οικονομία και την εξαγωγική της δραστηριότητα που αναλογεί στο 28% του συνόλου των βιομηχανικών εξαγωγών της Κύπρου. Με εργατικό δυναμικό που αποτελείται από 2000 επαγγελματίες 19 εθνικοτήτων και 13 εργοστάσια παραγωγής, 9 στην Κύπρο, 3 στο Βιετνάμ και 1 στην Ολλανδία, η MEDOCHEMIE κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

1-10 Κωνσταντινουπόλεως 3011, Λεμεσός Τηλ: +357 25 867600

Web: www.medochemie.com