Αμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ζήτησαν οι συνταξιούχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης στους δρόμους της Δερύνειας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται ότι «οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν τη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στη Δερύνεια έκτακτο Επαρχιακό Συνέδριο και στη συνέχεια με πανό και πίκετ βγήκαν στους δρόμους, απαιτώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά της ακρίβειας που τους έχει τσακίσει οικονομικά».

Οι συνταξιούχοι «απαίτησαν επίσης κατάργηση του πέναλτι 12%, βελτίωση της νομοθεσίας για δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους χήρους και την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων και του ΕΕΕ από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας».

Στο συνέδριο, του οποίου προήδρευσε ο Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κυριάκος Άσπρου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Αμμοχώστου Πανίκκος Ιεράρχης και ο Αντιδήμαρχος Δερύνειας Ανδρέας Ζαχαρία.

Προστίθεται ότι «για τη δράση της ΕΚΥΣΥ Αμμοχώστου μίλησε ο Επαρχιακός Γραμματέας Γιώργος Σωτηρίου, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος ενημέρωσε τους συνέδρους για τη δράση της Οργάνωσης για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις συναντήσεις που είχε η ΕΚΥΣΥ με τους Υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Ενέργειας και την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας».

Όπως διαπιστώθηκε από το Συνέδριο «δυστυχώς μέχρι στιγμής η διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη βαδίζει στα ίδια βήματα με την προηγούμενη, χωρίς καμιά προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων.

Αντίθετα, αφαίρεσε την επιδότηση που παραχωρείτο μέχρι τέλος Ιουνίου στο ηλεκτρικό ρεύμα και κατάργησε τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα η ακρίβεια να επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο, αφού σε αρκετά είδη πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί οι τιμές και το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων έχει πληγεί περαιτέρω».

Το Συνέδριο «ενέκρινε απόφαση, στην οποία καταγράφονται 12 προβλήματα των συνταξιούχων και απαιτεί από την κυβέρνηση την επίλυσή τους.

ΚΥΠΕ