Ολοκληρώθηκε και επίσημα χθες σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Insider, η πώληση του κτηρίου Minos Tower στη λεωφόρο Ευαγόρου στη Λευκωσία, από την Gordian Holdings στην επενδυτική εταιρεία RKF Investments .

Το νέο Minos Tower μετά την ανακαίνιση, θα αποτελείται από 3400 τ.μ. σε 9 ορόφους και θα είναι ένα υπεσύγχρονο κτήριο γραφείων προς ενοικίαση.

Το κτήριο θα πληροί τις πιο απαιτητικές ανάγκες των σύγχρονων εταιρειών, θα είναι ενεργειακής απόδοσης Α και αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2022 με συνολική επένδυση αγοράς και ανακαίνισης γύρω στα € 8 εκατ.

Τον επανασχεδιασμό του Έργου έχουν αναλάβει οι διεθνούς φήμης και εμβέλειας UDS architects, διασφαλίζοντας έτσι την άψογη αρχιτεκτονική αισθητική και λειτουργικότητα των γραφείων.

H RKF investments πάντως εμπιστεύεται έμπρακτα την οικονομία και κτηματαγορά της Κύπρου μιας και από την έναρξη της πανδημίας έχει επενδύσει πέραν των 20εκ ευρώ. Σύμβουλος επενδύσεων της RKF Investments είναι η Polys Kourousides & Ass LLC ( Σύμβουλοι Εκτιμητές Ακινήτων και Διευθυντές Έργων).

Η RKF Investments είναι εταιρεία Ισραηλινών και κυπριακών συμφερόντων με έδρα την Κύπρο.

Η ιστορία του Minos Tower

To Μιnos Tower στη λεωφόρο Ευαγόρου στην καρδία της Λευκωσίας λειτούργησε το 2009. Στην αρχική του μορφή στους πρώτους τέσσερις ορόφους φιλοξενούσε το πολυκατάστημα Sprider το οποίο έβαλε λουκέτο, ενώ οι υπόλοιποι 5 ορόφοι αποτελούνταν από οροφοκατοικίες. Σήμερα μέρος του κτηρίου ενοικιάζεται από εταιρείες. 

Η σημερινή εικόνα του κτηρίου το οποίο θα ανακαινιστεί με επένδυση €3 εκατ.