Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στη Βουλή φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι προθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών, αλλά και των κομμάτων είναι ότι ο Δήμος Γεροσκήπου μένει αυτόνομος και επεκτείνεται προς ανατολάς με άλλες κοινότητες.

Αυτό επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Φ» ο πρώην αντιδήμαρχος Γεροσκήπου και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Δημοτών για την Διατήρηση του Δήμου Γεροσκήπου, Ανδρέας Σιήκκης. Ο κ. Σιήκκης επικαλείται ενημέρωση που είχε από πολλές αρμόδιες πλευρές κατά τη διάρκεια επαφών του το τελευταίο 48ωρο για το θέμα.

« Η σημαντική αυτή και θετική για τον Δήμο μας εξέλιξη», τονίζει ο Ανδρέας Σιήκκης, «έγκειται στην μεγάλη δραστηριότητα που έχει δείξει η ομάδα πρωτοβουλίας του Δήμου μας σε συνεργασία πάντα με την δημοτική αρχή».

Όπως είναι γνωστό η συντριπτική πλειοψηφία των οργανωμένων συνόλων και παραγόντων της Γεροσκήπου είχε εξ αρχής ταχθεί κατά της συμπερίληψης του Δήμου στο νέο σχήμα της μεταρρύθμισης ως συνισταμένη του Δήμου Πάφου, εμμένοντας στη δημιουργία ενός νέου Δήμου Ανατολικής Πάφου με «πρωτεύουσα» την Γεροσκήπου και με τη συμμετοχή της Αγίας Μαρινούδας, της Αχέλειας, της Τίμης και άλλων κοινοτήτων στα ανατολικά του.