Το ποτήρι της οργής έχει ξεχειλίσει ανάμεσα σε μαθητές και γονείς στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο στη Λάρνακα, αφού όπως καταγγέλλουν η κατάσταση με τον θόρυβο στο σχολείο, που είναι εργοτάξιο, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μονόωρη αποχή από τα μαθήματα από τις 9 μέχρι τις 10 το πρωί, σε μια προσπάθεια να εισακουστούν.

«Λόγω των έργων που γίνονται και του θορύβου που υπάρχει καθημερινά, αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε αυτή την πράξη αφού μετά από επανειλημμένες προσπάθειες που κάναμε για κάποια λύση, καμία αρμόδια αρχή δεν ακούει και δεν κάνει το παραμικρό», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η κατάσταση με την ηχορύπανση στο σχολείο αναδεικνύεται και από το βίντεο που εξασφάλισε το philenews, με τις καταγγελίες ν’ αναφέρουν πως η διεξαγωγή των μαθημάτων έχει καταστεί αδύνατη το τελευταίο διάστημα. «Η κατάσταση είναι τραγική και δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε οι μαθητές αλλά ούτε οι καθηγητές. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, αλλιώς είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τα μέτρα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κώστας Κώστα.