Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν νέες κατηγορίες την Πέμπτη εναντίον του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, κατηγορώντας τον για παραβίαση της απαγόρευσης στα μέλη του Κογκρέσου να ενεργούν ως «πράκτορες ξένου εντολέα».

Το συμπληρωματικό κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Μενέντεζ «υπέβαλε πολλαπλά αιτήματα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την έναρξη έρευνας κατά άλλου προσώπου για την υποτιθέμενη παράλειψη εγγραφής του σύμφωνα με το FARA».

Ο Μενέντεζ βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα σαρωτικό κατηγορητήριο στα τέλη Σεπτεμβρίου, το οποίο κατηγορούσε τον ίδιο και τη σύζυγό του για αποδοχή δωροδοκιών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα τη χρήση της δύναμης και της επιρροής του γερουσιαστή για να επιδιώξει την προστασία και τον πλουτισμό του επιχειρηματία.

Βαρύ κατηγορητήριο

Σημειώνεται πως αρχικά η εισαγγελία κατηγόρησε τον Μενέντεζ ότι δέχτηκε χιλιάδες δολάρια σε αντάλλαγμα για την άσκηση επιρροής εκ μέρους του, ως γερουσιαστής, ώστε να προστατευθούν και να πλουτίσουν οι επιχειρηματίες, αλλά και να ωφεληθεί η κυβέρνηση της Αιγύπτου. Σε αυτά τα δώρα περιλαμβάνονταν μετρητά, χρυσός, η πληρωμή των δόσεων ενός στεγαστικού δανείου, ένα πολυτελές όχημα, αποζημίωση για εργασία με ελάχιστες απαιτήσεις και άλλα αντικείμενα αξίας.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται και μια φωτογραφία με ράβδους χρυσού που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί από το σπίτι του Μενέντεζ, καθώς επίσης και φάκελοι με μετρητά που βρέθηκαν σε τζάκετ, στην ντουλάπα του. Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν περισσότερα από 480.000 δολάρια σε μετρητά.

ethnos.gr