Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στη συζήτηση με θέμα  «Οι ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ, το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το ανθρωπιστικό και διεθνές δίκαιο και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα», ενώπιον των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου και του Ύπατου Εκπροσώπου, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα καταδικάζουμε τις ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, χωρίς δικαιολογίες και με μηδενική ανοχή. Σήμερα στηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Σήμερα λέμε ξεκάθαρα και δυνατά: η τζιχαντιστική Χαμάς δεν είναι η Παλαιστίνη.

Δεδομένου ότι το Ισραήλ είναι ένα δημοκρατικό κράτος, απευθύνω γι’ άλλη μια φορά την έκκληση μου, αυτή την φορά στη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να αποδεχθεί τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έτσι ώστε το ανθρωπιστικό δίκαιο να επικρατήσει και να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για τυχόν εγκλήματα πολέμου ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όσον αφορά τον χθεσινοβραδινό βομβαρδισμό του νοσοκομείου, όποιος ή όποιοι ευθύνονται γι’ αυτό, ηθελημένα ή όχι, τα χέρια τους έχουν βαφτεί με αίμα αθώων ανθρώπων.»

Καταλήγοντας ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τόνισε απευθυνόμενος στους συναδέλφους του: «Γι’ αυτό πρέπει να αφήσουμε τις πολιτικές σκοπιμότητες στην άκρη και να μείνουμε προσηλωμένοι στο ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο και στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».