Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Συμπλεγματικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου Μάριο Γεωργίου, τον Οργανωτικό Γραμματέα Χάρη Χαρή, το Βουλευτή του Κόμματος Βαλεντίνο Φακοντή, το Δημοτικό Σύμβουλο του ΑΚΕΛ Κυριάκο Αντρέου, τον πρώην Δήμαρχο Τάσο Κούζουπο και τους Νίκο Παλιό και Παύλο Μαρίνο, συναντήθηκε με τον Δημαρχεύοντα του Δήμου Γεροσκήπου Κυριάκο Χατζηβασίλη και το Δημοτικό Γραμματέα Κώστα Αναστασιάδη.

Στα πλαίσια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις εξελίξεις για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου περνά μέσα από τη δημιουργία του Δήμου Ανατολικής Πάφου με έδρα τη Γεροσκήπου και είναι πρωταρχικής σημασίας για την πρόοδο και την εξέλιξη της Γεροσκήπου.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, μετέφερε επίσης διάφορα αιτήματα που προέκυψαν ή προβλήματα που εντοπίστηκαν μετά από επί τόπου επισκέψεις ή επαφές με κοινωφελή ιδρύματα που λειτουργούν στη Γεροσκήπου, αλλά και επαφές που έγιναν με αθλητικά σωματεία της Γεροσκήπου. Μέσα από τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αλλά και την ενημέρωση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι η στήριξη από πλευράς Τοπικής Αρχής προς τα κοινωφελή ιδρύματα που επιτελούν πολυσήμαντο κοινωνικό έργο, είναι αναγκαία και πρωταρχικής σημασίας.

Από πλευράς Τοπικής Αρχής εκφράστηκε η βούληση για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας τόσο προς τα κοινωφελή ιδρύματα, όσο και προς τα αθλητικά σωματεία,  πάντα μέσα στα  πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου αλλά και των αρμοδιοτήτων του. Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις και εισηγήσεις για  άντληση κονδυλιών από Ευρωπαϊκά Προγράμματα που θα αφορούν κυρίως δράσεις για την υγιή ενασχόληση της νεολαίας και έγινε ενημέρωση για την υφιστάμενη αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από πλευράς του Δήμου.            

Στα πλαίσια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης έργων που ήδη εκτελούνται στη Γεροσκήπου καθώς και για όσα δρομολογούνται να ξεκινήσουν. Συγκεκριμένα, ο Δημαρχεύων ενημέρωσε για την πορεία κατασκευής του Ιατρικού Κέντρου και την μέχρι σήμερα καθυστέρηση που παρουσιάστηκε σε σχέση με την ολοκλήρωση και παράδοσή του.

Ενημέρωση έγινε επίσης για την κατασκευή του κόμβου του βόρειου παρακαμπτήριου, για τις ενέργειες που δρομολογούνται για βελτίωση του οδικού δικτύου και την επιδιόρθωση πεζοδρομίων και αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν λόγω των κακοτεχνιών από τα έργα κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος, με εξολοκλήρου αξιοποίηση του ποσού του ενάμιση και πλέον εκατομμυρίου μετά και την ολοκλήρωση της εκδίκασης της νομικής αγωγής εναντίον του Συμβουλίου Αποχετεύσεων και την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.