Eπανέρχεται με σχέδιο εθελούσιας εξόδου υπαλλήλων η ΚΕΔΙΠΕΣ, σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, οι πρόνοιες του οποίου αναμένεται να γίνουν γνωστές σήμερα από τη διοίκηση της κρατικής οντότητας σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Φιλελεύθερος, το σχέδιο θα έχει μέγιστη χαριστική αποζημίωση τις €180.000 και έχει υποβληθεί αίτημα στον Έφορο Φορολογίας για να είναι αφορολόγητο. Στόχος της ΚΕΔΙΠΕΣ είναι να φύγουν περίπου 35 εργαζόμενοι, κυρίως από την ηλικία των 50 και άνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί ένα μικρό χρονικό περιθώριο πέντε με έξι μήνες στους εργαζόμενους που θα  επιλέξουν το σχέδιο, ώστε να εξεύρουν νέα εργασία.

H αποχώρηση εργαζομένων μέσω σχεδίων από την ΚΕΔΙΠΕΣ έχει περάσει από διάφορες περιπέτειες και τρεις φορές εδώ και δύο χρόνια έχουν τεθεί σχέδια ενώπιον των υπαλλήλων, τα οποία έχουν αποτύχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η ΚΕΔΙΠΕΣ, με παρότρυνση του ΥΠΟΙΚ, που συμμετέχει με εκπρόσωπο του στο ΔΣ καθώς το κράτος είναι ο μεγάλος μέτοχος της εταιρείας, έβαλε μονομερώς στο τραπέζι απολύσεις λόγω πλεονασμού.

Η διοίκηση της εταιρείας είχε προειδοποιήσει στις προηγούμενες περιπτώσεις σχεδίων εθελούσιας αποχώρησης ότι αν δεν υπήρχε ανταπόκριση θα προχωρούσε σε πλεονασμούς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των τριών συντεχνιών που εκπροσωπούν το προσωπικό, δηλαδή τη ΣΕΚ, την ΠΕΟ και την ΕΤΥΚ αλλά και των πολιτικών παρεμβάσεων των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ εργοδοτεί περίπου 300 άτομα και, όπως ισχυρίζεται η διεύθυνση, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός του προσωπικού είναι υπεράριθμος σε σχέση με τον όγκο εργασιών της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2022 η ΚΕΔΙΠΕΣ είχε θέσει ενώπιον των εργαζομένων το σχέδιο του Οκτωβρίου 2021, το οποίο προέβλεπε μέγιστη αφορολόγητη αποζημίωση ύψους €180 χιλ. και κατώτατη €35 χιλ. Το σχέδιο δεν πέτυχε τον στόχο του, καθώς αποχώρησαν εθελοντικά μόνο 39 υπάλληλοι.