Ως ψήφο εμπιστοσύνης στο κυπριακό οικοσύστημα των επενδυτικών ταμείων θεωρεί την πραγματοποίηση, στην Κύπρο, του 36ου ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (IIFA) ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), Ανδρέας Γιασεμίδης, ο οποίος καλωσόρισε το πρωί, στη Λεμεσό, τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων Συνδέσμων Επενδυτικών Ταμείων και Διαχειριστών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Μιλώντας με αφορμή την έναρξη του διήμερου διεθνούς συνεδρίου του IIFA, το οποίο διεξάγεται χωρίς την παρουσία ΜΜΕ, ο κ. Γιασεμίδης ανέφερε πως η Κύπρος έχει εξελιχθεί σε έναν δυναμικό κόμβο επενδυτικών ταμείων, καταγράφοντας ραγδαία αύξηση τόσο σε αριθμούς αλλά και αξία των επενδυτικών κεφαλαίων.

Αυτή η ραγδαία αύξηση, συνέχισε, καθιστά την Κύπρο σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κέντρα επενδυτικών ταμείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας προσφέρει ένα εναρμονισμένο ρυθμιστικό πλαίσιο, ανταγωνιστικό κόστος ιδανικό για μικρομεσαία κεφάλαια, αποτελεσματικό φορολογικό καθεστώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο συνθηκών αποφυγής διπλής φορολογίας.

Υπέδειξε, επίσης, ότι η στρατηγική γεωγραφική θέση της Κύπρου, αποτελεί γέφυρα της Ευρώπης με βασικές αγορές στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία, επιτρέποντας στους διαχειριστές κεφαλαίων να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών ευκαιριών.

Παρά τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην περιοχή μας με την έκρυθμη κατάσταση στο γειτονικό Ισραήλ, ο κ. Γιασεμίδης εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας, η οποία παραμένει ένας ασφαλής επενδυτικών προορισμός.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του από την διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου του IIFA στο νησί, σημειώνοντας ότι η παρουσία εκπροσώπων των μεγαλύτερων Συνδέσμων Επενδυτικών Ταμείων και Διαχειριστών αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο κυπριακό οικοσύστημα των επενδυτικών ταμείων.

Κύριοι ομιλητές της πρώτης μέρας εργασιών του συνεδρίου είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης και ο Νομπελίστας καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος θα αναλύσει ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας και των διεθνών σχέσεων, τον αντίκτυπο τους στις επιχειρήσεις, καθώς και τις τάσεις που επικρατούν για το 2024 στην παγκόσμια οικονομία.

Πέραν της συζήτησης των θεμάτων που απασχολούν τον τομέα τους, οι ξένοι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα μέρη στην Κύπρο και να γνωρίσουν την κουλτούρα και τους ανθρώπους της.  

KYΠΕ