Την εκτίμησή του προς όλους όσους δεν χαρακτηρίζουν τη Χαμάς ως «τρομοκρατική οργάνωση» αλλά ως «εθνικοαπελευθερωτική ομάδα» εξέφρασε δημόσια το μέλος του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, Izzat Al-Rishq.

Ξεχώρισε τις δηλώσεις τόσο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, όσο και του Αλγερινού, αλλά και του πρωθυπουργού της Μαλαισίας και τέλος του υπουργού Εξωτερικών του Ομάν και ζήτησε και από τις υπόλοιπες αραβικές και ισλαμικές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ολόκληρη η δήλωση του Izzat Al-Rishq:

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις επίσημες θέσεις πολλών χωρών που αρνούνται να χαρακτηρίσουν τη Χαμάς και τη στρατιωτική της πτέρυγα, ως «τρομοκρατικές» ομάδες.

»Εκφράζουμε την εκτίμησή μας για τις δηλώσεις του Τούρκου και του Αλγερινού προέδρου, του πρωθυπουργού της Μαλαισίας και του υπουργού Εξωτερικών του Ομάν, οι οποίοι εξέφρασαν με σαφήνεια ότι η Χαμάς είναι μια εθνικοαπελευθερωτική ομάδα που έχει προφανή στόχο την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών και την υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού μέχρι τη δημιουργία ενός πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

»Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλες τις αραβικές και ισλαμικές χώρες και τους ελεύθερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν τα βήματα αυτών των έντιμων θέσεων, οι οποίες υποστηρίζουν τα δικαιώματα του λαού μας και τις προσδοκίες του για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

»Βλέπουμε ότι οι θέσεις αυτές επιβεβαιώνουν το δίκαιο του εθνικού μας αγώνα και υπογραμμίζουν τη νόμιμη αντίστασή μας απέναντι στην ισραηλινή βάρβαρη και τρομοκρατική κατοχή, η οποία αποτελεί τη μακροβιότερη συνεχιζόμενη κατοχή στην πρόσφατη ιστορία».