Τον θάνατο δεκάδων ανθρωπων ανακοίνωσε το Ισραήλ, μετά τον βομβαρδισμό ασθενοφόρου που μετέφερε τραυματίες έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Γάζα, λέγοντας ότι σε αυτή την επίθεση σκοτώθηκαν τρομοκράτες της Χαμάς.

Κατά την επίθεση σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Χαμάς δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν.

Σε ανακοίνωσή του, το Ισραήλ είπε ότι στόχευσε το ασθενοφόρο επειδή το χρησιμοποιούσε η Χαμάς.

«Αεροσκάφος του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε ασθενοφόρο που χρησιμοποιούσε τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς σε κοντινή απόσταση από τη θέση τους στη ζώνη μάχης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ισραήλ. «Στην επίθεση σκοτώθηκαν αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς. Έχουμε πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η μέθοδος λειτουργίας της Χαμάς είναι η μεταφορά τρομοκρατών και όπλων σε ασθενοφόρα».

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι παρόμοια με τη χθεσινή. Οι δυνάμεις των IDF συνεχίζουν να προελαύνουν και να επιχειρούν στο βόρειο τμήμα της. Όπως επισημαίνεται στην ενημέρωση, η Χαμάς συνηθίζει να χρησιμοποιεί πολίτες, ομήρους και μη στρατιωτικές υποδομές ως ασπίδες.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, το Ισραήλ δεσμεύεται και τηρεί στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις τους διεθνείς νόμους για τις ένοπλες συγκρούσεις και γι’ αυτό συνεχίζει να προτρέπει τους Παλαιστίνιους αμάχους να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες ζώνες. Στην ενημέρωση, επισημαίνεται για ακόμη μία φορά ότι στόχος υου πολέμου είναι η πλήρης διάλυση του τρομοκρατικού κράτους και του τρομοκρατικού στρατού που έχει δημιουργήσει η Χαμάς, η οποία ευθύνεται για τη «σφαγή 1400 Ισραηλινών πολιτών, για την εκτόξευση πάνω από 9.000 ρουκετών σε ισραηλινές πόλεις και για την απαγωγή πάνω από 240 ομήρων».

protothema.gr