Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι «με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των συναδέλφων της Ελληνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε σήμερα η προειδοποιητική, τρίωρη στάση εργασίας των μελών της ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα. Οι συνάδελφοι, σύσσωμοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ηγεσίας της οργάνωσής μας και με αποφασιστικότητα και δυναμισμό έστειλαν ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση:

«Η Ελληνική Τράπεζα οφείλει να τηρήσει τις υφιστάμενες συμφωνίες και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας. Όχι στους υπαλλήλους δύο κατηγοριών. Όλοι ανεξαίρετα οι υπάλληλοι της Ελληνικής Τράπεζας θα καλύπτονται από τη συλλογική σύμβαση ΕΤΥΚ – Ελληνικής Τράπεζας Οι εκατοντάδες συνάδελφοι που εδώ και 10 χρόνια εκτελούν με επιτυχία αναβαθμισμένα καθήκοντα, να τύχουν της αναγνώρισης της Τράπεζας και να αναβαθμιστούν/προαχθούν και φυσικά να αμειφθούν ανάλογα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ.

Και καταλήγει ως εξής: «Ελπίζουμε ότι η Ελληνική Τράπεζα θα αναθεωρήσει τη στάση της και τα προβλήματα που για χρόνια ταλανίζουν τους συναδέλφους θα επιλυθούν και θα αποφευχθούν περαιτέρω επιζήμιες αντιπαραθέσεις».