Καθώς η εισαγωγή φυσικού αερίου στην Κύπρο, για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αναβάλλεται από χρόνο σε χρόνο, καθυστερεί και η ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας και του πρώτου ιδιωτικού συμβατικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, ιδιοκτησίας της PEC (συμφερόντων του ομίλου Cyfield), στο Βασιλικό.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) δημοσίευσε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας την απόφασή της να εγκρίνει το αίτημα της εταιρείας για νέα παράταση της χρονικής ισχύος της υπ’ αριθμόν Κ35-2009 Άδειας Κατασκευής της εταιρείας PEC Powerenergy Cyprus Ltd για άλλους 36 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 22/06/2026, χρονικό διάστημα εντός του οποίου η εταιρεία διαβεβαίωσε τη ΡΑΕΚ ότι ο σταθμός θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία.

Η ΡΑΕΚ κάλεσε την PEC Powerenergy Cyprus Ltd όπως υποβάλει εντός 30 ημερών αναθεωρημένο αναλυτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σταθμού. Την κάλσε επίσης όπως για όλη την περίοδο ισχύος της Άδειας Κατασκευής και μέχρι τη λήξη της στις 22/06/2026, υποβάλλει στη ΡΑΕΚ, ανά δίμηνο, την πρόοδο των εργασιών, τις ενέργειες και το ποσοστό υλοποίησης του σταθμού, ως ποσοστό του αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος Gantt chart.