Αύξηση 2,6% παρουσίασε σε ετήσια βάση το βάρος των προϊόντων που μετακινήθηκαν εντός Κύπρου το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, για τις οδικές μεταφορές φορτίου, κατά την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου 2023, μεταφέρθηκαν εντός Κύπρου συνολικά 9,95 εκατ. τόνοι σε σύγκριση με 9,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εξάλλου, την ίδια περίοδο, το βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς από και προς την Κύπρο επίσης σημείωσε αύξηση 9,4% σε ετήσια βάση.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023, το συνολικό βάρος των προϊόντων που μεταφέρθηκαν οδικώς εντός Κύπρου παρουσίασε αύξηση 5,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ενώ το βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς από και προς την Κύπρο επίσης σημείωσε αύξηση 18,1%, σημειώνει η Στατιστική Υπηρεσία.

Αντίθετα με την αύξηση του φορτίου, τα τονοχιλιόμετρα κατά την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου υποχώρησαν στα 214 εκατ. παρουσιάζοντας μείωση 9,3% σε σύγκριση με αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου καταγράφεται αύξηση 1,3% σε ετήσια βάση.