Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου έχει επιλεγεί σε ομάδα 50 προορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συμμετοχή στο ευρωπαικό έργο «Διαχείριση κρίσεων και διακυβέρνηση στον τουρισμό». Την ΕΤΑΠ θα εκπροσωπεί ο Νάσος Χατζηγεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής της.

Οι προορισμοί με την εμπλοκή τους στο έργο θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τον τρόπο διαχείρισης κρίσεων και τις πρακτικές διακυβέρνησης του προορισμού. Η ΕΤΑΠ αναμένεται μέσα από την πρωτοβουλία αυτή να βελτιώσει την κατανόηση της κατάστασης του τουριστικού πλαισίου και των δυνατοτήτων που υπάρχουν σχετικά με το θέμα, να έχει βελτίωση του εντοπισμού των κινδύνων και των επιπτώσεων που προκαλούνται από κρίσεις στον τουρισμό, να εμβαθύνει στην κατανόησή τους σχετικά με τους μηχανισμούς και τις πηγές δεδομένων για τη διαχείριση γεγονότων κρίσεων και να έχει βελτίωση των δομών και διαδικασιών διακυβέρνησης που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Παράλληλα αναμένεται να εκτελεσθούν για την Πάφο σειρά εργασιών όπως η διεξαγωγή μελέτης  αξιολόγησης κινδύνου, ετοιμασία ανάλυσης SWOT, ανταλλαγή ιδεών και εισηγήσεων σχετικά με πιθανά μέτρα για τη βελτίωση της τουριστικής διακυβέρνησης και της ανθεκτικότητας του προορισμού.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα προσαρμοσμένο Σχέδιο Δράσης που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ετοιμότητας, ανταπόκρισης και ανάκαμψης για μελλοντικές κρίσεις και την Βελτίωση της διακυβέρνησης και της ανθεκτικότητας εντός του προορισμού.

Το έργο «Διαχείριση κρίσεων και διακυβέρνηση στον τουρισμό», είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της οποίας στόχος είναι να  καταστήσει την εσωτερική αγορά πιο αποτελεσματική, να τονώσει την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  να στηρίξει την ευρωπαϊκή τυποποίηση και να ενδυναμώσει τους καταναλωτές. 

Οι επιλεγμένοι προορισμοί μέσα από την διαδικασία του έργου στοχεύει στη βελτίωση της διακυβέρνησης του τουριστικού οικοσυστήματος της ΕΕ, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό και καλύτερα προετοιμασμένο για  τη διαχείριση και τον μετριασμό των κρίσεων. Η πρώτη γνωριμία των 50 Ευρωπαϊκών προορισμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 29 Νοεμβρίου.