Μεγάλη μεικτή εμπορική και οικιστική ανάπτυξη στον Δήμο Στροβόλου, συνολικού κόστους €17,7 εκατ., ετοιμάζει η εταιρεία Alexandros Stephanis & Co Ltd.

Η ανάπτυξη εξασφάλισε υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις την έγκριση της περιβαλλοντικής αρχής και θα γίνει σε δύο φάσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φάση αφορά τους υπόγειους και ισόγειους χώρους στάθμευσης και την εμπορική ανάπτυξη μέσω δημιουργίας νέους καταστήματος «Stephanis Electronics» και η δεύτερη φάση την οικιστική ανάπτυξη η οποία θα περιλαμβάνει 41 διαμερίσματα και τους σχετικούς κοινόχρηστους χώρους και χρήσεις.

Πιο αναλυτικά, η εμπορική ανάπτυξη θα αποτελείται από δύο επίπεδα εκθεσιακών και αποθηκευτικών χώρων και μεσοπάτωμα, ενώ το οικιστικό τμήμα θα αποτελείται από 10 επίπεδα διαμερισμάτων και ένα επιπλέον επίπεδο συμπληρωματικών χρήσεων, όπως κοινόχρηστη βεράντα, πισίνα, μπαρ, χώρο ψησταριάς και γυμναστήριο για τις ανάγκες των ενοίκων της οικιστικής ανάπτυξης.

Στο υπόγειο της οικιστικής ανάπτυξης, θα υπάρχουν 64 χώροι στάθμευσης, ενώ οι χώροι στάθμευσης της εμπορικής ανάπτυξης θα είναι συνολικά 93 σε εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς χώρους με στέγαστρα. Θα υπάρχουν επίσης και 6 χώροι για στάθμευση των επισκεπτών της οικιστικής ανάπτυξης του έργου.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον που κατέθεσε η Alexandros Stephanis & Co Ltd, η ανάπτυξη θα έχει ύψος (στο ψηλότερό της σημείο) περίπου 57 μέτρα από το ύψος του δρόμου που θα κατασκευαστεί στο νότιο μέρος του υπό μελέτη τεμαχίου, και περίπου 60 μέτρα από το ύψος της λεωφόρου Αθαλάσσας, στα βόρεια του υπό μελέτη τεμαχίου.

Tέλος, το προτεινόμενο έργο θα είναι σύγχρονο, υψηλής ποιότητας και αναμένεται να ενταχθεί στο υπό ανάπτυξη δομημένο περιβάλλον της άμεσης περιοχής, ενώ θα προσφέρει επίσης δημόσιο χώρο πρασίνου, την ολοκλήρωση ενός δρόμου, ο οποίος φαίνεται να είναι ημιτελής και αύξηση στον αριθμό οικιστικών μονάδων της περιοχής.