Τελικά οι εγκλωβισμένοι αγοραστές ακινήτων θα απεγκλωβίσουν την δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Και αυτό γιατί η Ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία  ενέκρινε πριν από λίγο το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία μηχανισμού διαφύλαξης των συμφερόντων των αγοραστών ακίνητης περιουσίας, δηλαδή των εγκλωβισμένων  αγοραστών και προστασίας τους έναντι υποχρεώσεων του πωλητή σε τράπεζες.

Το νομοσχέδιο έπρεπε να εγκριθεί μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς περιλαμβανόταν στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της 3ης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους €115 εκατ.

Παρά τις επιφυλάξεις που είχαν εκφραστεί κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου στην κοινοβουλευτική επιτροπή Νομικών, τελικά δεν κατέθεσαν τροπολογίες για να μην τεθεί σε κίνδυνος η εκταμίευση των χρημάτων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, δήλωσε πως το νομοσχέδιο δεν θα λειτουργήσει προς όφελος των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων, αλλά οι τράπεζες θα αποκτήσουν το δικαίωμα να ασκήσουν βέτο. Υπενθυμίζεται πως προ ημερών επιστολή για το θέμα είχε στείλει στη Βουλή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ζητώντας τη ψήφιση του νομοσχέδιου.