Ο Invest Cyprus εξασφάλισε τη διεύθυνση της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Προώθησης Επενδύσεων (WAIPA) για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με ανακοίνωση του 27ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Επενδύσεων που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης και Expo Center της Ινδίας στο Νέο Δελχί από τις 11 μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Invest Cyprus, που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Μάριο Ταννούση, αναδείχθηκε επιτυχώς από τη διαδικασία επιλογής, αντανακλώντας τη δέσμευση του οργανισμού να προωθήσει τη διεθνή ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω στρατηγικών πρωτοβουλιών άμεσων ξένων επενδύσεων.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Επενδύσεων, το οποίο διοργανώνεται από την WAIPA, είναι μια πλατφόρμα υψηλού κύρους που συγκεντρώνει κρατικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμους εκπροσώπους οργανισμών προώθησης επενδύσεων (ΟΠΕ) από όλο τον κόσμο. Το φετινό συνέδριο επικεντρώθηκε στο θέμα «Ενδυνάμωση των Επενδυτών: Καινοτόμα Ανάπτυξη για τους ΟΠΕ» και παρείχε μια μοναδική ευκαιρία στον Invest Cyprus να παρουσιάσει την αφοσίωσή του στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest Cyprus κύριος Μάριος Ταννούσης, ο οποίος, όπως αναφέρεται, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη ενότητας ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς ΟΠΕ όσον αφορά στους στόχους βιωσιμότητας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που έλαβε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. «Πιστεύουμε στη δύναμη της συνεργασίας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Η εξασφάλιση της διεύθυνσης για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης μας επιτρέπει να συμβάλουμε ενεργά στον παγκόσμιο διάλογο για πιο υπεύθυνες και αποτελεσματικές άμεσες ξένες επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Ταννούσης.

Όπως σημειώνεται, ο ρόλος του Invest Cyprus στη διεύθυνση της περιφερειακής επιτροπής WAIPA θα έχει να κάνει με την ηγεσία και τον συντονισμό των προσπαθειών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ο διορισμός αυτός επιβεβαιώνει τη θέση του Invest Cyprus ως βασικού παίκτη στο διεθνές επενδυτικό τοπίο, συμπληρώνεται.

Αναφέρεται ότι ο Invest Cyprus προσβλέπει στην αξιοποίηση αυτής της σημαίνουσας θέσης για την προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς. Ο Invest Cyprus επιμένει να διασφαλίζει ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις συμβάλλουν, όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, η ανισότητα και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος σημειώνεται ότι η ανάληψη της διεύθυνσης της περιφερειακής επιτροπής της WAIPA αποτελεί «απόδειξη της αφοσίωσης του Invest Cyprus στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος, όπου η βιώσιμη ανάπτυξη και οι υπεύθυνες επενδύσεις θα συμβαδίζουν».